Milli eğitim Bakanlığı tarafından 8. Sınıf öğrencileri için 23 – 24 Kasım tarihleri arasında yapmış olduğu TEOG 1. Dönem sınavlarına çeşitli sebeplerden dolayı katılamayan öğrencilerin bu hafta sonu gerçekleşecek olan TEOG mazeret sınavlarına girmeleri bekleniyor. Sınava girecek kişilerin en çok merak ettiği şey ise sınav giriş yerleri. 17 – 18 Aralık’ta gerçekleşecek olan TEOG mazeret sınavlarının giriş yerleri belli olduğu için sınava girecek olan öğrencilerin sisteme giriş yaparak sınav giriş yerlerini öğrenmeleri gerekiyor.


TEOG Mazeret Sınavları

Ortak sınav ya da sınavlara girmeyen ya da giremeyen öğrencilerin mazeretleri okul müdürlüğü tarafından kabul edilen öğrencilerin girecekleri mazeret sınavları, sınav takviminde belirtilecek günler yapılacaktır. Mazeret sınavları da her gün için tek oturumluk olarak ve toplamda üç ders şeklinde olacaktır. İki günde iki oturum şeklinde olacak olan bu sınav Bakanlık tarafından belirlenecek okullarda yapılacaktır.

Sınav günlerinde mazeretli ya da mazeretsiz bir şekilde ortak sınavlara girmeyen ya da giremeyen ve mazeretlerini ortak sınavlardan önce bildiren öğrencilerin bilgileri sınavların yapılacağı gün her bir ders sınavından sonra ya da son ders yazılısının ardından E-okul sistemine Okul Müdürlüğü tarafından işlenecektir.

Mazeret sınavına katılması uygun görülmüş olan öğrencilerin, sınavların tamamlanmasıyla birlikte e-okul sistemine beş iş günü içerisinde bilgileri girilecektir. Bu sürenin ardından gelen talepler işleme alınmayacaktır. Bununla ilgili tüm sorumluluk Okul Müdürlüğü’ne ait olacaktır. Öğrenciler mazeret sınavlarına 17 – 18 Aralık tarihlerinde girecektir.

TEOG Sınavlarına Genel Bakış

Ortak sınavlara katılacak olan her bir öğrencinin puanı tek bir puan türü üzerinden hesaplanacaktır.
Her sorunun ağırlığı eşit olacaktır.
Her adayın cevap kâğıdı optik okuyucular tarafından okunacaktır.
Her test için doğru cevap sayıları esas alınacak şekilde ham puanlar hesaplanacaktır.
Bazı sınavlarda görülenin aksine yanlış cevap sayıları, doğru cevap sayılarını etkilemeyecektir.
Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak sınav puanı şu şekildedir; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]
Sınav puan hesaplaması da bu formül üzerinden hesaplanacaktır.

Sekizinci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar neticesinde yapılan hesaplama ile birlikte o döneme ait ağırlıklı ortak sınav puanı bulunacaktır. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması alındıktan sonra ağırlıklı ortak sınav puanı oluşturulacak ve bu puan yerleştirmeye esas puanda kullanılacaktır.

Salon görevlileri tarafından kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucunda iptal edilen o dersin sınav puanı hesaplanmayacaktır. Fakat dönem puanı ve orta öğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi olarak alınacağından dolayı kopya çeken ve kopya çekerken yakalanan öğrenciler olabilecek en kötü sonuçla karşılaşır.
Engelinden ya da bir başka sebepten ötürü herhangi bir dersten muaf bulunan öğrencilerin ortak sınav puanları, yıl sonu başarı puanı hesaplamasında yer alan usullere uygun bir şekilde hesaplanacaktır.

Yapılacak olan tüm hesaplamalarda virgülden sonra gelen dört basamak da hesaba katılacaktır. Sınav sırasında sorulan sorulardan herhangi birinin iptal edilmesi ile birlikte o ders sınavına katılmış olan tüm öğrenciler için bu soru doğru kabul edilecek ve hesaplamalar da buna göre yapılacaktır.

TEOG Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

23 ve 24 Kasım tarihleri arasında yapılmış olan TEOG 1. Dönem sınavlarının soru ve cevapları da yayınlandı. Sınava giren öğrenciler sınavda yaptıkları doğruları ve yanlışları hatırlamaya çalışarak bunun üzerinden değerlendirmelerde bulunuyor. Ayrıca sınava girmeyi çeşitli sebeplerden dolayı başaramamış olan öğrenciler için düzenlenen mazeret sınavları da 17 ve 18 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Her iki sınavın da sonuçlarının 2017 yılının Ocak ayında açıklanması bekleniyor.