Edinilen bilgiye göre; Aydın merkez Mimar Sinan Mahallesi Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu mevkisinde bulunan zeytinlik alandan dumanların yükselmeye başladığını gören Polis Meslek Yüksek Okulu personeli, durumu hemen Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne haber verdi. Kısa sürede yangın mahalline ulaşan itfaiye ekipleri, temizlenmeyen tarlalarda bulunan kuru otların arasında hızla yangına müdahale etti. Bölgedeki tarım arazilerine doğru hızla yayılan yangının kontrol altına alınabilmesi için Aydın Orman İşletme Müdürlüğü’nden takviye ekipler geldi.

İtfaiye ve arazözlerin yaklaşık 1 saat süren müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Onlarca zeytin ağacı ve üzüm asmasının kül olduğu yangında; yaklaşık 10 dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü belirtildi.

POLİSİN DİKKATİNDEN KAÇMADI

Tarım arazisi küle çeviren yangında alevlerin kontrol altına alınmasının ardından çevre güvenliği için bölgede bulunan Aydın Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, zarar gören bölgede inceleme yaptı. Yangından etkilenen iki tarla arasından geçen patika yolda yanmış vaziyette elektrik kablolarını fark eden polis ekipleri, durumun incelenmesi için olay yerine inceleme ekiplerinden yardım istedi.

10 dönüm tarım arazisini küle çeviren yangının, hırsızların çevredeki inşaatlardan çaldıkları yaklaşık 1 çuval dolusu elektrik kablosunu temizlemek isterken çıkarmış olabilecekleri belirtildi. Çaldıkları kabloların bir bölümünü elleriyle soyan şüphelilerin, daha sonra zaman kazanmak için beraberindeki getirdikleri benzinle kabloları ateşe verdikleri ve ateşin tarlalara sıçraması üzerine kimseye haber vermeden bölgeden kaçmış olabilecekleri iddia edildi.

“UYARIYORUZ AMA ÖNLENEMİYOR”

Yangında tarlasının bir bölümü zarar gören Hakkı Akmaz isimli çiftçi, daha öncede hırsızların kablo yaktığına şahit olduğunu belirterek, “Aydın’ın kenarında bulunan arazilerimizde yaşanan olumsuzlukları bir türlü önleyemiyoruz. Geceleri buralarda fuhuş yapılıyor. İhbar ettiklerin sonra polisi görünce uzaklaşan kişiler, daha sonra tekrar geri geliyor. Daha öncede özellikle otoban köprüsü altında hırsızların çaldıkları kabloları ateş yakarak temizlediklerine şahit olduk. Durumu Çiftçi Malları Koruma Derneği ve yetkililere haber verdik ama alınan tüm önlemlere rağmen bu duruma bir çözüm bulunamadı. Benim zararım çok yok ama diğer bahçelerde büyük zarar var” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png