AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-TÜFAD Eğitim Kurulu üyesi olan Tekin, geçtiğimiz günlerde Antalya'da düzenlenen TÜFAD Eğitim Kurulu Toplantısının ardından Aydın'a döndü ve ayağının tozuyla Aydınspor 1923 Spor Klübünün son durumu hakkında bilgi verdi. Futbolda 3 sonuçtan başka sonuç olmadığını yineleyen Tekin, toplantısına 24 tane şehitin acısını yüreğinde hissettiğini ve bu akan kanların artık bir son bulması için artık birşeyler yapılması gerektiğini belirterek başladı. Teknik Direktör Tekin, "Çarşambaspor maçında bizi yanlız bırakmayan başta Sayın Valimiz Kerem Al, Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, şeref tribünündeki daire amirlerimize tüm taraftarımıza teşekkür ediyorum. Aydın bu kucaklamaya hasret kalmıştı. Galibiyet sonrası tarftarın futbolcularımızla bütünleşmesinde emeği geçen herkes bilmelidir ki Aydınspor 1923 şu anki durumundan daha da güzel konumlara gelecektir. 

 
Bilindiği gibi 4 Temmuzda hazırlıklarımıza başlamıştık. 8 haftalık bir hazırlığın ardından ligler başladı. Yurtdışında ise bu hazırlık süresi maksimum 4-5 hafta olurken, biz 8 haftada zaman ayırdık. Takımımız başkangıçta istenilen performansı sağlayamıyordu. Fakat gün geçtikçe takım birbirine alışıyor, futbolcular arası uyum artıyor. 
 
Bir antrenör futbolcunun herşeyi olmalı
Her hafta Çarşamba günleri futbolcularımızın belirlediği bir konuda klüp doktorlarımız sohbet havası içerisinde toplantı yapıyorlar. Bende onları iyi analiz etmeye çalışıyorum. Onlara her konuda yardım edip, sorunlarını çözmelerine yardımcı oluyorum. Bir antrenör idman yaptırıp, sonrasında da gidin dinlenin diyen biri olmamalı. Aynı zamanda sporcusunun bir arkadaşı, bir öğretmeni olmalı.
 
Futbolcuları psikolojik olarak da hazırlamak gerek
Futbolda kazanmak kadar kaybetmekde var. Bunu tarftarımızında, futbolcularımızında çok iyi bilmeleri gerek. Arada ufak kazalar olması kadar normal birşey yok. Fakat bunu çok fazla abartmamak gerek. Ne takımımız galip geldiğinde ne de mağlup olduğunda çok fazla abartmadan yaşamak gerek. Taraftarımızdan istediğimiz takımımız galip geldiğinde onları nasıl alkışlıyorlarsa, mağlubiyetinde de sırtlarını sıvazlayıp olur böyle şeyler, diyip bir ağabey bir kardeş gibi onlara yaklaşmalarıdır. Maçlarda ilin yöneticilerinin stadda sprocularımıza destek olmaları onlar için ayrı bir enerji kaynağı. Son maçımızdaki başarımızın devamı için taraftarımızın da desteğini istiyoruz. 90 dakika içerisinde onların yağtıkları hatalara aşırı tepkiler vereceklerine onları motive edicek tezahuratlar yapmalarını istiyorum. Bir önceki maçta gol kaçıran futbolcu, sonraki hafta maçın yıldızı olabiliyor. Bunlar futbolun içinde olan olağan şeylerdir. 
 
Gelmesini bildiğim gibi, gitmesini de bilirim
Bazı hatalarım elbette olacaktır. Hepimizin insan olduğunu elimizde olmayan nedenlerden dolayı hatalar yaptığımızı unutmamak gerek. Takımın galibiyetindeki başarı benim, mağlubiyetinde de suç maçta hata yapan futbolcumdur diye hiç bir zaman düşünmedim. Başarı da, hatalarda hepimizindir. Yıllardır Aydınspor ile çalışsamda çalışmasamda bu çatının içerisindeydim. Aydınspor 1923'e artık katkı sağlayamayacağımı düşündüğüm an kendim istifamı verir, giderim" dedi.
 
Aydınspor 1923 Spor Kllübü Başkanı Ahmet Gümüş başta olmak üzeretüm yönetime teşekkür eden Tekin, "yöneticilerimiz bir dediğimi iki etmiyorlar. Aydınspor 1923 klübü sporcusuyla yönetimiyle bir aile gibi" diye konuştu.