- AYDINPOST ÖZEL-

CHP VE MHP EYLEME DESTEK VERDİ

Anakara"da eylemde olan TEKEL işçilerine destek vermek isteyen TEKEL işçilerinin eşleri ve çocukları bugün öğle saatlerinde TEKEL Aydın Müdürlüğü önünde toplandı. İşçilerinin yakınlarına destek vermek isteyen siyasi parti temsilcileri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de işçilerinin yakınlarını eylemlerinde CHP Merkez ilçe Başkanı Barış Altıntaş ve beraberindeki partililer ile, MHP İl yönetim kurulu üyesi Ömer Yaşar, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Canbazoğlu ve bir grup partili ile birlikte TEKEL işçilerine yalnız bırakmadı.

TEKEL BİNASI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Grup adına ortak basın açıklaması okuyan Tek Gıda-İş İl Temsilcisi Yaşar Sevim, TEKEL bünyesinde bulunan içki ve sigara fabrikalarının uzun yıllar devlete sağladığı katma değer ve büyük bir istihdam potansiyeline sahip olmasıyla Türkiye"nin ilk 500 firması listesinde daima ön sıralarda yer aldığını iddia ederek, “Yapılan özelleştirmeler sonucu değerinin çok altında bir fiyatta haraç mezat satılarak yol edilmiştir. Biz TEKEL emekçileri tüm özlük haklarından yoksun olarak bugün itibariyle kapı önüne konmuş durumdayız. 49 gündür Ankara"nın ortasında binlerce TEKEL işçisi olarak bizler hakkımızı kaybetmemek, çoluk çocuğumuzu bir anda ortada bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Kışın ayazında Ankara"nın sokaklarında yatıyor ve hükümete sesleniyoruz” dedi.

TEKEL işçilerinin sofrasındaki ekmeği ve çocuklarının geleceğini düşündüğü için kışın ortasında eylemde olduğunu ileri süren Sevim, “49 gündür bizlerin kavgası tüm işçilerin ve emekçilerin kavgası ve çığlığı oldu. Biz TEKEL işçilerinin tek yaptığı bu ülke için çalışmaktı. Onlar ise fabrikaları çalışamaz hale getirdiler. TEKEL işçileri ve aileleri olarak tek yumruk olduk. Tüm Türkiye"nin işçileri için hepimizin hakkı için haklılığımızı kabul ettirene kadar direneceğiz” diye konuştu.

AK PARTİ İL BİNASI ÖNÜNDE BASIN BİLDİRİSİ OKUDULAR

Yapılan konuşma sırasında ve sonrasında eyleme katılan TEKEL işçilerinin yakınları ve çocukları sloganlarla hükümeti protesto ederek, tüm TEKEL işçilerine haklarının verilmesini talep etti. Güvenlik önlemlerinin alındığı eylem sonrası kalabalık grup Ak Parti İl Binası önünde eylem yapmak istediysede Emniyet güçlerince izin verilmedi. Polis ile bir süre yaşanan tartışmanın ardından TEKEL işçileri kaldırımdan yürüyerek AK Parti binasının önüne geldiler. Ak Parti önünde Fatma Ateş isimli TEKEL işçisinin basın bildirisi okuduğu görüldü.

AK PARTİ KİRALIK

Ak Parti İl binası önünde, "Yan gelip yatmadık, Vatanı satmadık, AKP şaşırma sabrımızı taşırma, Zam zülüm işkence işte AKP, Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek, Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız" sloganlarının atıldığı eylemde Ak Parti il binasında asılı olan "KİRALIKTIR" yazısı gülüşmelere neden oldu.

EMNİYET MÜDÜRÜ EYLEMİ İZLEYENLER ARASINDAYDI

Güvenlik önlemlerinin alındığı İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt'un da uzaktan izlediği TEKEL işçileri ve ailelerinin yaptığı eylem olaysız dağıldı.