CHP Kuşadası ilçe Örgütü olaganüstü kongresi yapıldı.
İlçe örgütünün 169 delegesinden 125'ninin noter kanalıyla gönderdiği kongre talebi doğrultusunda belediye düğün salonunda yapılan kongrenin divan başkanlığını CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay yaptı.
İlçe Başkanı Mehmet Bal, kongrede yaptığı konuşmada, partinin kaosa sürüklendiğini, parti yönetimi ve CHP belediye meclis grubunda bölünmeler yaşandığını belirterek şunları söyledi:
''Partimizin belediye meclis grubu ile ilçe yönetiminin entrikalar ve dedikodularla kamuoyunda Brezilya dizisi gibi algılanmasına izin veren anlayış halka nasıl hesap verecektir merak ediyorum. Parti içinde yaratılan bu kaos genel merkezimizin değişimiyle aldığımız enerjinin kaybedilmesine neden olmuştur. Partimizin tarihinde ilk defa bir ilçe başkanının odası ilçe sekreterince çilingir tarafından açılmıştır. Dilerim ki ilçe başkanının odasını böyle açtıranlar belediye binasının 5. katında partililerimizin ve halkımızın yüzüne kapalı olan şifreli kapıları da çilingirle açtırabilirler.''
Parti yöneticilerinin belediye ile doğrudan veya dolaylı iş ilişkisi içinde olmaması gerektiğini ifade eden Bal, ''Ya gelirinizden vazgeçin ya da adaylıktan çekilin. Çünkü bu durum Atatürk'ün kurduğu partimizin terbiyesine, geleneğine uygun olmaz'' dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün de konuşmasında delegasyonun tüzükten kaynaklanan haklarını kullandığını söyledi. Altungün ''Hangi tavrın partimize zarar vereceğini çok iyi biliyorum. Partilimizle yerel yönetim arasında hiçbir sorun yok. Farklı anlayıştaki herkes ile yerel yönetimin sorunu var'' diyerek ilçe yönetiminin başarısız olduğunu savundu.
CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur'un konuşmak için kürsüye çıktığı sırada salonda bulunan partililer dışarı çıkmaya başladı. Aytur, bunun üzerine konuşma yapmaktan vazgeçti.
Kongrede Mehmet Gürbilek'in başkanlığındaki tek liste ile seçimlere gidildi.
Gürbilek'in listesinde yer alan isimler şöyle:
Tufan Asrav, Melahat Cengiz, Ertan Çetinkal, Hasan Demirel, Özgür Evran, Soner Kaplan, Filiz Küçükyağcı, Göknil Turhan, Hüsnü Uçar, Metin Uğur.