Üniversite sınavlarında derece elde etmeyi gelenek haline getiren Aydın KPSS"de de Türkiye birincileri çıkarıyor. Aydın"da açık öğretim ve KPSS girecek öğrencilere yönelik de kurslar düzenleyen Tek Lider Dershanesi Türkiye biricisi çıkardı. İngilizce 94.190 puan alarak Türkiye 1."si olan Mürşide Yılmaz kendisine sınavlara hazırlayan Özel Tek Lider Dershanesi öğretmenlerine teşekkür etti.
Eğitim"de Aydın"ın gururu olmaya devam ettiklerini ve önümüzdeki günlerde yapılacak sınavlarda da iddialı olduklarını belirten Tek Lider Dershaneleri Aydın KPSS Şube Müdürü Sevil Demirkıran, “2010 yılı Temmuz ayında yapılan KPSS Eğitim Bilimleri sınavında birçok branştan Türkiye derecesi çıkaran Tek Lider Eğitim Kurumları Aydın Şubesi, sınavın iptal edilmesinden hemen sonra 31 Ekim"de tekrar yapılan KPSS Eğitim Bilimleri sınavına yönelik bütün öğrencilerini ciddi bir eğitime tabi tutarak hem bireysel hem de kitlesel başarı için büyük mücadele etmiştir. Sonuçlar açıklandığında da Aydın"ın Türkiye"deki gururu olmayı başarmıştır. Birçok öğrencimizin atandığına şahit olmak ve atanmasını sağlamak bizi mutlu etmiştir. Atanamayan öğrencilerimize ise yıl içerisinde yapılacak atamalarda tekrar şans doğacak ve onlarla da bu heyecanı yaşayacağız” dedi.
Tek Lider Dershaneleri"nin 2010 yılında Dikey Geçiş Sınavı, Açıköğretim ve Ales"ten sonra Eğitim Bilimleri sınavında da Aydın"ın gururu olarak adını tüm Türkiye"ye duyurduğunu kaydeden Sevil Demirkıran “Şimdi sıra KPSS-B dediğimiz ön lisans ve lise öğrencilerimizi bu hafta yapılan sınavda aynı başarıya ulaştırmaktır. Ocak ayında da bu sonuçlar açıklanınca Aydın"da bine yakın öğrencimizin kamu görevlerine atanmasının onurunu yaşayacağız. Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerimize, Yargı Yayınevi Koordinatörü Öğr. Gör. Hasan Can Oktaylar"a, Aydın"a hizmet veren ve öğrencilerimize alt yapıyı sağlayan kamudaki okullara ve özel dershanelere teşekkür ediyoruz” dedi.
Sınavlarda Aydın Tek Lider Dershanesi"nden hazırlanan; Mürşide Yılmaz"ın İngilizce Öğretmenliği 94,190 puanla Türkiye 1.si ve Aydın 1.si; Esra Kotan"ın Matematik Öğretmenliği 97,902 puanla Türkiye 3. sü Aydın 1.si, Arif Bayar"ın Beden Eğitimi Öğretmenliği 87,590 puanla Türkiye 4.sü Aydın 1.si, Gülsüm Yapar"ın Türkçe Öğretmenliği 94,093 puanla Türkiye 15.si Aydın 1.si, Didem Öztürk Biyoloji Öğretmenliği 91,828 puanla Türkiye 30.su Aydın 1.si Seniha Beydoğan"ın Türkçe Öğretmenliği 93,123 puanla Türkiye 34.sü Aydın 1.si Emin Demirkol"un Kimya Öğretmenliği 91,824 puanla Türkiye 37.si Aydın 1.si olduğu öğrenildi.
Dereceye giren dershane öğrencilerin tamamının Aydın"da yetiştiği belirten yetkililer Aydın Eğitim Camiası"na da teşekkür ettiler.