Aydın'da internet gazeteciliğinin lider markası Aydınpost'un yoğun ilgi gören yeni programı Haftanın Beşlisi'ne KPSS sektöründe lider marka olan Aydın Tek Lider Dershaneleri Kurucu Ortakları Engin Polat ve Güven Göllüoğlu konuk oldu.

Aydınpost yazarı Duran Teke'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin ve Genel Koordinatör Selim Özyılmaz, Teke'ye eşlik etti.

Haftanın Beşlisi eğitimdeki sorunları, güncel konular ve Aydın siyasetini konuştu. Engin Polat ve Güven Güllüoğlu'nun konuşmalarından bazı satırbaşları şöyle;

Tek Lider Dershanelerinin başarı hikayesi ne?

Tek Lider Dershaneleri Kurucuları 4 ortaktır. Bizlerin ortak noktaları İzmir'de aynı dershanede çalışıyor olmamızdı. Biz 4 arkadaş farklı branş ve memleketlerden olmamaıza rağmen ortak bir nokta da birleşerek İzmir standartlarında eğitim de çok güzel bir kapasiteye ulaştık. Bu süreç içerisinde gelen öğrencilerimizin protföyü ve ilgisi bizlerin hep incelemesi altındayıdı. Bu dershane oluşumunu ilk belirlediğimiz de araştırmalarımızı yaptık ve Aydın'da bizim faaliyet konumu içerisinde eğitim kurumu olmadığını gördük. Aydın öğrencisnin eğitime verdiği önemi, ailelerin eğitime ne kadar önem verdiğini ve önemsediğini fark ettik. 

Mevcut durum itibariyle Tek Lider Dershaneleri kaç kişiyi istihdam ediyor? Kaç şubeniz var? 

2001'de Nazilli ve İzmir'de şubelerimizi açtık. Yargı adı altında Türkiye'de yayınlar çıkardık. Yargı olarak 60 küsüratın üstünde şube haline getirdik. 3 yıl önce de biz Lider olarak uzmanlaşmak istiyoruz dedik. 

Eğitim alanında yeni yatırım düşünüyorlar mı? 

Önümüzdeki süreç içerisinde eğitimin bir sonraki aşaması olan okullaşma sürecini planlanlaması içerisindeyiz. 

ENGİN POLAT'LA SİYASET DE KONUŞULDU

Tek Lider Dershaneleri Kurucularından Engin Polat, bir dönem Demokrat Parti'de il başkanlığı yapmış bir isim. Siyasete yeniden atılıp atılmayacağından, Adnan Menderes'in memleketinde CHP'nin yerel iktidar olmasına kadar pek çok konuda yorumunu da dinledik.

 

Haftanın Beşlisi'nin konuğu Tek Lideri Dershaneleri kurucuları oldu 

Engin Polat'tan gençlere tavsiyeler.. 

Mevcut durum itibariyle Tek Lider Dershaneleri kaç kişiyi istihdam ediyor? Kaç şubeniz var? 

Aydın aileden olmadığınız halde bu ortaklık yapısı nasıl başarıya ulaştı? 

Eğitim alanında yeni yatırım düşünüyorlar mı? 

Adnan Menderes'in şehrinde CHP'nin yerel iktidarını nasıl yorumluyorsunuz? 

Demirel'in cenazesine katılan Demokrat Parti eski İl Başkanı Engin Polat gözlemlerini paylaştı... 

Engin Polat, siyasete nasıl girdi? Beklentileri neydi? Yeniden siyasette yer almak istiyor mu? 

Gençler hayata nasıl bakıyorlar? Kaygıları neler? 

Tek Lider kurucuları gençlere ne tavsiye etti? İşte o liste