Demirel, kayıt süresinin 22 Şubat 2012 Çarşamba günü sona ereceğini belirterek, öğrencilerin kayıt yenilememesi durumunda bahar döneminde ders almasının ve sınavlara girmesinin söz konusu olmayacağını, bu nedenle öğrencilerin mağdur olmamaları için kayıtlarını son güne kalmadan yaptırmalarını tavsiye etti. Mazereti olanlar için ise son tarih 23-24 Şubat 2012 günleri” dedi.
“KAYIT İŞLEMLERİ İNTERNETTEN NASIL YAPILIR”
2012 öğretim yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemlerinin 2 aşamada tamamlanacağını ifade eden Özel Tek Lider Dershaneleri AÖF Koordinatörü Ayşe Demirel, bu konuda da öğrencileri aydınlattı. Demirel, “Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları 30 krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılmıştır. Öğrenciler Fakülte tarafından atanan dersleri tekrar ettiği dersler hariç eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi yapacak öğrenciler http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden “Kayıt Yenileme” bağlantısını tıklayarak gelen sayfadan TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklardır. Bu konuda hata yapmamak için tüm öğrencilerimiz dershanemizden kayıt yenileme işlemi yaptırabilirler, diye konuştu.
2. aşama ise “Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesi” şeklindedir. Ders ekle-sil işlemini yapan veya Fakülte tarafından atanan dersleri kabul eden öğrenciler ödemelerini TC kimlik numarası ile Vakıfbank İnternet Şubesinden, Vakıfbank ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0724 Vakıfbank Telefon Bankacılığından, Düzenli Ödeme Talimatı veya tüm Vakıfbank Şubelerinden yaparak kayıtlarını yeniletebileceklerdir.
“KAYIT YENİLEMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNCE DERS EKLE SİL YAPILMASI SONRA BANKAYA HARCIN ÖDENMESİ”
Özel Tek Lider Dershaneleri AÖF Koordinatörü Ayşe Demirel,”Bu süreçte öncelikle internetten ders ekle-sil yapılması gerektiğini daha sonra bankaya kayıt yenileme bedelinin yatırılması gerektiğini ifade etti. “Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders ekle-sil işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Öğrencilerin bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor. Bankaya para yatırılmasıyla birlikte öğrenci ders ekleme ya da silme hakkını kaybetmiş oluyor. Bu durum yıl kaybına kadar olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.” Diye konuştu.
“KAYIT SÜRESİNCE ÜCRETSİZ HİZMET VERİLECEK”
Özel Tek Lider Eğitim Kurumları olarak kayıt süresince hem dershanelerde hem de Aydın AÖF binasının hemen yanındaki danışmanlık bürosunda tüm öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceklerini ifade eden Ayşe Demirel “Yeni bir sistem olan kredili sistem öğrencilerin özelikle dersten geçme-kalma gibi konularda danışmanlık hizmeti almasını gerektiriyor. Eski sistemde geçme notu olan 50 genel ortalama kredili sistem için geçerli değil. Öğrencinin bir dersten geçip geçmemesi genel ortalamaya bağlı. Bu nedenle tüm derslerin genel ortalamasını görmek gerekiyor. Hatta kesin sonuçlar için bahar dönemi ortalamasını da beklemek gerekiyor. Yılsonunda iki dönemin yani güz ve bahar döneminin de ortalaması alınarak yılsonu genel ortalaması belirlenecek. Başarı için bu ortalamanın 2,00‘nin üzerinde olması gerekiyor. Kredili sistemle eğitim gören tüm öğrenciler kayıt yenileme tarihlerinde sistemle ilgili her türlü sorularında bizden ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirler” diyerek tüm öğrencilere başarı dileklerini sundu.