Amirallere suikast hazırlığı yapan teğmenlerde ele geçirilen 5 kritik belge yapılanmanın Ergenekon'la bağlantısını ortaya koydu.

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e suikast hazırlığında yakalanan teğmenlerden ele geçirilen Ergenekon'un ana belgeleri yapılanmanın örgütle bağlantısını en önemli delilleri oldu. Ergenekon yöneticisi ve üyesi olmakla yargılanan sanıkların ev ve işyerlerinde bulunan 'Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi/İstanbul /29 EKİM 1999', 'Ergenekon Lobi' 'Ulusal Medya 2001' 'Panzehir' ve el çizimi Ergenekon şeması, sanık teğmenler de ele geçirildi. Savcılar, teğmenlerde bulunan Ergenekon belgelerinin örgütle ilgili iddianamelerin ek delil klasörlerinden alınmadığına dikkat çekti.

'LOBİ' BELGESİ

Teğmenlerin evindeki bilgisayar hard diskinde sanıkların örgütsel faaliyetlerini ortaya koyan fişleme bilgilerinin yanı sıra daha önce Ergenekon sanığı emekli Tuğ. Veli Küçük, Doğu Perinçek ile şüpheli Tuncay Güney'den elde edilen 'Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi/İstanbul 1999' adlı belge ele geçirildi. Bilgisayardaki başka bir klasörde de Ergenekon sanıkları emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Sevgi Erenerol, Oktay Yıldırım, Yakut Ersoy, Doğu Perinçek, Ümît Oğuztan ve Mehmet Zekeriya Öztürk'den elde edilen örgütün ana dökümanı 'Lobi' belgesi ele geçirildi. Aynı bilgisayar hard diskinde, Ergenekon soruşturmasının ana dökümanlarından 'Ulusal Medya 2001' adlı belge de geçirildi. Belgede örgütün medyayı amaçları doğrultusunda ele geçirme ve yeniden yapılandırma projesi anlatılıyordu. Teğmenlerde ele geçirilen Ergenekon yapılanmasını anlatan el yazmazı şema da bilgisayarda bulundu.

'PANZEHİR' DE BİLGİSAYARDAN ÇIKTI

Teğmenlerden ele geçirilen en ilginç Ergenekon belgesi ise 'Panzehir' adlı doküman oldu. Ergenekon kapsamında yapılan operasyonlarda eski Jandarma Genel Komutanı Ergenekon sanığı emekli Org. Şener Eruygur, eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Veli Küçük ve Ümit Oğuztan'da ele geçirilen 'Panzehir' belgesi örgütün PKK ile bağlantısının en önemli delili olarak görülüyor. PKK ve Kürt hareketinin denetim altına alınarak Ergenekon'un amaçları doğrultusunda kullanılmasını öngören belgede, Öcalan'ın vereceği mesajların özel kuryelerle Kandil'e iletilmesi, PKK'yı tasfiye etmek yerine başkanlık konseyine 'genç subaylar'ın yerleştirilmesi öngörülüyor.

ERGENEKON'A ÖZEL TAKİP

Doğu Perinçek'in emirler verdiği ortaya çıkan teğmenlerin, savcı Zekeriya Öz'ü de takibe aldığı anlaşıldı. Soruşturmanın seyrine ilişkin arşiv çalışması, Savcı Öz'le ilgili bazı gazete ve dergilerde çıkan asılsız iddialara ilişkin haberler, Ergenekon sanıklarının durumuyla ilgili birçok belge de sanık teğmenlere ait bilgisayarlar ve CD'lerde ve ele geçirildi. -yenişafak