Kayıtlardan sanıkların olay yerinde olduğu ortaya çıktı... 
 
Muğla’nın Fethiye ilçesinde, sevgilisi olan emekli öğretmen M.K.’nın tuzağına düşerek ikisi 18 yaşından küçük 8 erkeğin toplu tecavüzüne maruz kalan turizmci kadının açtığı davada mahkemeye gönderilen HTS (cep telefonu sinyalleri) kayıtları, sanıkların olay günü tecavüzün gerçekleştiği iddia edilen kaplıcada olduğunu ortaya koydu. 
 
Olay tarihinde 25 yaşında olan turizmci kadın, savcılığa başvurarak, 2007 yılında erkek arkadaşı öğretmen M.K ile birlikte Fethiye’de kaplıcaya girmek için bir pansiyona gittiğini, burada başı ağrıdığı için kendisine bir hap verildiğini ve ardından şeftali suyu içirildiğini anlattı. Şikayetçi kadın, aldığı ilaçların etkisiyle yarı baygın hale gelmesinin ardından önce M.K’nın, ardından M.K’nın arkadaşları emekli öğretmenler V.K, aynı zamanda pansiyonun sahibi olan emekli öğretmen G.K, milli eğitim müfettişi A.N.O, pansiyonun bekçisi S.K ile G.K’nın 18 yaşından küçük iki oğlu M.K.K ve M.E.K’nın tecavüz ettiğini anlattı. 
 
Önce takipsizlik verildi
 
Şikayetçi kadın tecavüzün M.K tarafından da videoya kaydedildiğini söyledi. Sanıklar ise suçlamaları reddederek olayın komplo olduğunu ileri sürdüler. 
 
Mağdur kadına Adli Tıp Kurumu, “yaşadığı olaydan kaynaklanan ruh sağlığını bozacak mahiyette travma sonrası stres bozukluğu denilen ağır nöroz arazı” tespit edildiğine dair rapor vermesine rağmen savcılık ilk önce takipsizlik kararı verdi.
 
Tutuklama reddedildi
 
Adalet Bakanlığı’nın kanun yararına bozma başvurusu ile Yargıtay bu kararı kaldırdı ve sanıklar hakkında dava açılabildi. 
 
Uzun bir hukuki mücadele sonunda açılan davanın son duruşmasına TİB’den gönderilen HTS kayıtları damgasını vurdu. Mağdur kadının avukatı Deniz Tuna, gelen HTS kayıtlarında telefon görüşmelerinin tamamen mağdurun anlattığı şekilde olduğu anlaşılmaktadır. Sanık G.K’nın iddia ettiği üzere olay tarihi 08 Temmuz veya 16 Temmuz değil aksine katılan belirttiği 25 Haziran 2007 tarihidir, çünkü belirtilen tarihte mağdurun ve sanıkların telefonlarının tamamının olayın olduğu Girmeler köyünden sinyal verdiği görülmektedir. Buna karşılık telefon görüşme trafiği de mağdurun beyanlarını tamamen doğrulamakta, sanıkları ise yalanlamaktadır” dedi. Avukat Cevriye Aydın ise toplu cinsel saldırının sanıklar tarafından gerçekleştirildiğinin ortaya çıktığını savunarak sanıkların tutuklanmasını talep etti. Ancak mahkeme sanıkların tutuklanması talebini reddetti.