KONYA'da 1995 yılında oynanan Play- off maçlarında Aydınspor'a attığı kafa golüyle Eskişehirspor'un birinci lige çıkmasında katkısı olan eski futbolcu "Altın kafa" lakaplı Metin Avras ile arkadaşı Adnan Bükülmez hakkında, 18 yaşından küçük kıza tecavüz etmek suçundan dava açıldı. Avras tutuksuz olarak yargılandığı duruşmada, “Kendisini tehdit etmedim, baskı yapmadım, kendi rızasıyla ilişkiye girdim. Bana yaşının küçük olduğunu da söylemedi” dedi.
Eşinden boşanmış olan Eskişehirspor'un eski futbolcusu 39 yaşındaki 2 çocuk babası Metin Avras'ın, geçen yıl, evlenme vadinde bulunup içki içirdiği 17 yaşındaki D.Ö.'ye tecavüz ettiği iddia edildi. Metin Avras'ın evli ve 2 çocuk babası olan arkadaşı Adnan Bükülmez de tehdit ettiği genç kıza tecavüz etti. 2 kişyinin tecavüze uğrayadığını öne süren D.Ö.'nin şikayeti üzerine Metin Avras ile Adnan Bükülmez hakkında Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Futbolu bıraktıktan sonra kamyon şoförlüğü yaptığını belirten Metin Avras, tutuksuz olarak yargılandığı duruşmada, D.Ö. ile para karşılığında ilişkiye girdiğini ve yaşının 18'den küçük olduğunu bilmediğini söyledi. Avras, “Bana yaşının küçük olduğunu söylemedi. Kendisini tehdit etmedim, baskı yapmadım, evlenme vaadinde bulunmadım, kendi rızasıyla ilişkiye girdim, beratimi istiyorum” dedi.
Diğer tutuksuz sanık Adnan Bükülmez de ifadesinde D.Ö. ile kendi razısıyla ilişkiye girdiğini söyledi. Kamyon şoförlüğü yapan Adnan Bükülmez, “Ben onun yaşının 18'den küçük olduğunu bilmiyorum. Onunla ilişkiye girdikten 1.5 ay sonra gelip bana hamile olduğunu söyledi. Birlikte hastaneye gittik. 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı” diye konuştu.
Sanıklardan şikayetçi olan D.Ö. ise ifadesinde, “Metin Arvas benimle evlenmek istediğini söyledi. Birlikte alkol aldığımız bir gün alkolün de etkisiyle bana tecavüz etti. Daha sonra Adnan Bükülmez benim Metin ile ilişkiye girdiğimi öğrenmiş. Anneme söylemekle tehdit ederek zorla ilişkiye girdi. Sanıkların ikisinden de şikayetçiyim” dedi.
Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi, olayın ağır cezayı gerektiren bir suç olduğuna kanaat getirerek dava dosyasının Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verdi. Sanık Metin Avras ile Adnan Bükülmez, 15 yıla kadar hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
Milliyet