21 yaşındaki Sarah-Jane Hilliard, 19 yaşındaki Grant Bowers'ın kendisine saldırdığını iddia etmişti.
Tecavüz iddiasından sadece bir hafta sonra Cezai Yaralanma Tazminat Bürosu'na başvurup, 7.500 sterlin (yaklaşık 18 bin lira) tazminat talebinde bulunmuştu.
Genç kadının tecavüz iddialarına maruz kalan Grant Bowers tutuklanıp bir hücreye kapatılmış, DNA örneği, parmak izi alınmış ve hakkında dosya açılmıştı.
Hilliard polise, barda tanıştığı Bowers'la aynı taksiyle evine dönmek üzere yola çıktığını, yol üzerinde bir tuvalette durduklarını, tuvalete girip, kapıyı kilitledikten sonra tek hatırladığının iç çamaşırlarının ayak bileklerinde olduğunu anlatmıştı.
Ertesi gün Bowers'tan gelen "sonuna kadar gittik" mesajıyla tecavüze uğradığını anladığını iddia eden genç kadının yalanı, polisin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesiyle ortaya çıktı.
Gece kulübünde Bowers'la elele tutuşup, öpüştüğü görülen Hilliard hakkında önce polisin vaktini boşa harcama suçlamasından dava açılırken, ardından bu suçlama düşürülüp, adaleti yanıltma suçundan mahkemeye çıkarıldı.
Tecavüze uğradığı iddiasıyla para almaya çalışan genç kadın, başka tecavüz kurbanlarının yakınlarından tehdit dolu mesajlar alırken, 2 bin sterlin para cezasına ve 300 saat kamu hizmeti cezasına çarptırıldı. /milliyet