TBMM'nin televizyonunda çalışanların çoğunun milletvekili yakını olduğu öne sürüldü
 TBMM'den maaş almalarına rağmen sayıları bilinmeyen ve danışılmayan danışmanlar skandalından sonra, haftada sadece 15 saat yayın yapan Meclis TV'de 57 kişinin çalıştığı, bu çalışanların birçoğunun da iş yokluğu yüzünden işe gelmediği ortaya çıktı.
3 bin TL maaş alan çalışanların birçoğu sınavsız işe alınmış, çünkü birçoğu milletvekillerinin eşi dostu, akrabası...

3 BİN TL'YE SALTANAT

Meclis TV'de Salı, Çarşamba, ve Perşembe günleri 14.00-19.00 saatleri arasında yayın yapılıyor. Bazı personele çalışmak için sıra bile gelimyor. Meclis TV'de 8 kameraman, 8 muhabir, 5 yönetmen, 5 montajcı ve onlarca teknik çalışan var"

Sözcü gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün haberi Meclis'teki büyük skandalı ortaya çıkardı.

Meclis TV'ye bir bölümü hiç sınava girmeden yerleştirilen personelin eski veya yeni milletvekillerinin yakınları olduğu da idda ediliyor.

AYDA 60 SAAT YAYIN İÇİN

Aylık yayın toplamı 60 saati bile geçmeyen Meclis TV'de, bu kadar çok personel bulunmasına, TV'nin ilk döneminden bu yana görev yapanlar da isyan ediyor. Görev ve pozisyonlarına göre maaşları değişmekle birlikte önemli bir bölümü 3 bin TL civarında maaş alan Meclis TV çalışanları bile, personel fazlalığı yüzünden çoğu kişinin hiç görev yapmadığını, bunun da sorumlusunun kendileri olmadığını anlatıyor.

HAFTADA 3 GÜN MESAİ

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Meclis TV'de bu kadar çok personel çalıştırılmasını şu sözlerle eleştirdi:

"Meclis TV, TRT'nin ardından ikinci bir arpalık haline geldi. Başbakanın 'Genel Kurul bir şov yerine döndü' diyerek Meclis TV'nin yayınlarının kısıtlanmasını emretmişti. Muhalefetin sesini kısmaya yönelik bu uygulamanın ardından Meclis TV, Haftanın 3 günü yayın yapmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çok personelle, bu kadar az yayın yapan bir televizyon ekibi yoktur"