Erdoğan, toplantı sonrasında yanındaki Koruma Müdürüne, vatandaşı engelleyen koruması için, “gönderin bunu, istemiyorum” dedi.

Partisince düzenlenen Yerel Yönetimler Konferansı"nda konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefete yüklenirken belirlenen kanunların çıkana kadar Meclis"in çalışacağını da duyurdu.

Erdoğan"ın konuşmasından başlıklar şöyle:

İTİBAR KAYBI: Sırf hükümeti yıpratmak, sırf gündemi meşgul etmek, milletin zihnini bulandırmak için elinde dosya sallayanlar, hukuk karşısında da millet nazarında da itibar kaybederler. Nitekim de kaybediyorlar.

KİM DÜRÜST: Anayasa Mahkemesi Hazinenin parasını kaçıranları tespit etti. Usulsüz harcamalarından dolayı CHP"nin yaklaşık 1 trilyonluk mal varlığının Hazineye devrine karar verdi. Parayı Maliye tahsil etti. CHP olarak önce sen gel, bunun hesabını ver. Bu paraları nereye harcadın söyle. Biz olmayan şeyi konuşmuyoruz. Yargı sürecinden geçmiş Anayasa Mahkemesinin tescil etmiş olduğu bir şeyi konuşuyoruz. Naylon faturalar, şunlar, bunların hepsi ortada. CHP, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumuna düşen payları da vermedi. Mahkeme kararı verdi. "Bu parayı ödeyeceksiniz"dedi. Aklımda kaldığı kadarı ile 104 trilyon da oraya para ödemek durumunda kaldılar. Buyurun, her şey ortada. Kim dürüst, kim bu ülkede ilkeli hareket ediyor ortaya çıkıyor.

AMAN YARABBİ: TBMM"de aman yarabbi ne oyalama, ne oyalama... Düşünebiliyor musunuz? Bir kanun çıkartacaksınız, Bir ay... 6 madde ya... 6 madde için bir ay. Buradaki zaman kaybının ne anlama geldiğini hep birlikte görüyoruz. Aslı astarı olmayan şeyler, neler söylüyorlar neler... Bakın şimdi gelir vergisi ile alakalı bir yasa görüşülüyor yine öyle. Dün sordum, daha bir madde bile geçirilememiş. İnsaf.

TATİL MATİL YOK: Ben de arkadaşlarıma şunu söyledim, "Arkadaşlar"dedim, "Temmuzda tatil, matil yok. Yola devam. Böyle mi, yola devam. Biz şu anda belirlediğimiz kanunları çıkartıncaya kadar tatil bize haram olsun"dedik. Yola devam edeceğiz. Çünkü biz bu gerilim siyasetinin, bu dosya siyasetinin, oyalama siyasetinin içinde asla olmayacağız. Biz iş yapacağız.

BAYKAL"A ELEŞTİRİ: AKP, 6.5 yıl içinde girdiği dört seçimin tamamından da birinci parti olarak çıktı. 7 Haziran"da yapılan seçimlerden de başarıyla çıktık. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Bu seçimlerden de başarıyla çıktık” diyor. Ortada olan bir gerçek var. AKP bu seçimlerde yüzde 43 oy aldı. Yüzde 17 oy aldın, hala "başarıyla çıktım"diyorsun. Yani hep ben örnek veriyorum. Bir teknik direktör maça mağlup olmak için çıkmaz, galip gelmek için çıkar. Ama Sayın Baykal kafadan bir defa mağlup olmayı kabul ediyor da "beş mi yiyeyim üç mü yiyeyim" bunun hesabını yapıyor.

KORUMASINI KOVDU

Erdoğan, toplantı sonrasında vatandaşların arasına karıştı. Kendisine ulaşmak isteyen ancak korumanın engellediği bir vatandaşı farkeden Erdoğan çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, yanındaki Koruma Müdürüne, vatandaşı engelleyen koruması için, “Gönderin bunu, istemiyorum” dedi.