ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Bir soru üzerine, taşeron işçilerle ilgili ikincil düzenlemeler için çalışmalar yaptıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Konuyla ilgili bakanlıklar, sendikalar ve tüm taraflarla birlikte çalışma yürütüyor. Bu işçilerimizden asli işlerde çalışanların bir listesini oluşturacak, bir sınıflandırma yapacaklar ve bu kardeşlerimiz kamuda istihdam edilmiş olacak. Olmayanlarla ilgili de iyileştirici adımlar devam edecek. En kısa sürede inşallah Maliye Bakanlığımız bu çalışmayı bitirdiğinde hepimiz bu net tabloyu görmüş olacağız" şeklinde konuştu.

Taşeron işçilere "100 gün" müjdesi

Naci Ağbal, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda "Kişi 100 gün içinde, hangi işte çalışıyorsa kamuya alınacağını bilecek" dedi.
AK Parti'nin ekonomi politikalarına ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, bundan sonra Türkiye'nin önünde yapılacak çok iş bulunduğuna işaret ederek, kendilerinin de bunun için çok sayıda çalışma yaptığını, bunlardan bazılarının hazır olduğunu bazılarının ise üzerinde çalışılmaya devam ettiğini bildirdi.

Şimşek: Taşeron işçileri kadroya alacağız

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asli işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınacağını belirtti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir teleziyon programında gündeme ve Ak Parti'nin seçim vaatlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte Mehmet Şimşek'in açıklamalarında öne çıkanlar:

* 2016'da asgari ücret 1.300 TL olacak. Artışın bazı sektörlere olumsuz etkisi olabilir. Yükün büyük kısmı işverinin üzerinde olacak.

ASLİ İŞİ YAPAN TAŞERONA KADRO

* "Taşeron işçileri kadroya alacağız ancak asli işi yapan taşeron işçileri kadroya alacağız. sağlık Bakanlığı'nda yemek işiyle uğraşanları asli işleri olmadığı için kadroya almayacağız. Güvenlik işi de Sağlık Bakanlığı'nın işi değil. Yan işlerde taşeron işçilik devam edecek ama taşeron işçilerin durumu iyileştirilecek" dedi.