Tarım sektöründe ‘ücretsiz işçi’ konumunda bulunan kadınlar atağa geçti. Son 7 yılda üyeleri ve yönetimi tamamen kadınlardan oluşan 29 tarım kooperatifi kuruldu. Kurulan kooperatiflere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından sağlanan hibe miktarı ise 14 milyon 553 bin 287 TL’ye ulaştı. Bu kapsamda 1 milyon kadın çiftçiye de eğitim verildi. 
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulandı. Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü (TEDGEM) tarafından desteklenen tarımsal kalkınma kooperatiflerinin kurulması sürecinde önce girişimciliğe talip olan kadınlarla bir araya gelindi. Daha sonra Tarım Bakanlığı ekipleri, kadın çiftçilerin bulundukları yerlere giderek, genel kooperatifçilik ve kooperatiflerin faaliyet alanlarıyla ilgili eğitim verdi. Kadınlar, hayvan bakımı ve beslenmesi, hayvan hastalıkları, sağım teknikleri ve hijyeni, hijyenik süt üretimi, ahır bakımı ve temizliği, koyun yetiştiriciliği, arıcılık, seracılık gibi konularda bilgilendirildi. Kadınlar, daha sonra kooperatif kurma aşamasına geldi. 
 
14.5 milyon TL hibe 
Kurulan 29 kooperatiften 18’inde proje uygulamasına gidildi. 7 kooperatif ise proje uygulama aşamasına geldi. Geri kalan 4 kooperatifin kuruluş çalışmaları ise devam ediyor. Yönetimi dahil kadınlardan oluşan kooperatiflere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından sağlanan hibe miktarı ise 14 milyon 553 bin 287 TL’ye ulaştı.