ADÜ Didim Yerleşkesi"ndeki düzenlenen toplantıya Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, Okul Müdürü Prof. Dr. Atilla Yüksel, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Öğrencileri, Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile davetliler katıldı.

Tanıtım toplantısında son günlerde etkisini iyice arttıran “Domuz Gribi” salgınına karşı önlem amacıyla İlçe Protokolünün önünde bulunan masaya ıslak mendil ve sıvı jel konduğu görüldü. Toplanı boyunca da İlçe Protokolünden hiçbir kişinin konulan temizlik malzemesini de kullanmadığı görüldü.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başladı. Ardından toplantının açılış konuşmasını Okul Müdürü Prof. Dr. Atilla Yüksel yaptı. Yüksel Slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında Üniversiten tanımı ve Türklerin Üniversitelere yaptığı katkıya değindi. Okul Müdürü Prof. Dr. Yüksel Ülkemizdeki üniversitelerin1993 ila 2003 arasındaki sayıları hakkında bilgi vererek, “Dünya üzerindeki ilk 4000 Üniversite de Bilkent 475, ODTÜ 482 ve Boğaziçi Üniversitesi de 525.sırada bulunmaktadır. Üniversitemiz ADÜ İlk 4Binde yok ama hızla gelişen bir üniversite olma yolunda ilerliyor” dedi.

Yüksel, üniversitelerin şehirlere ve şehirlerinde üniversitelere yaptıkları ekonomik sosyal ve kültürel katkılara değindi. Yüksel, “Okulumuz bu yıl 4 yıllık bölümlerin Kuşadası"na gitmesinden sonra770 öğrenciyle eğitim öğretim veriyor.ISO 9001 kalite sertifikasına sahip ve 23 derslikle ve 2 bilgisayar laboratuarı ile eğitimlerini sürdürüyor. Okulumuzda var olan bölümler de öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim vermeye çalışıyoruz ve bununla beraber okulumuzun altyapı çalışmalarını da sürdürüyoruz. Bu anlamda öğrencilerimiz dünyanın en iyi 65. oteli kabul edilen Kempinski de uygulamalar görüyor” diye konuştu.

Yüksel, ileride okulda eğlence-dinlence hizmetleri, kongre ve fuar hizmetleri bölümleri ile öğrenci değişim programlarını açmayı planladıklarını söyledi. Yüksel konuşmasının ardından okulu tanıtan bir slayt gösterisi izletirken, ardından okul öğrencilerinin sorunlarını anlatan slayt gösterisi izlettirildi. Yüksel öğrencilerin ana sorunlarını Barınma, Ulaşım, Aydınlatma ve Kırtasiye, eczane ve sağlık kuruluşların olmamasından yakındıklarını sile getirdi. Ayrıca 2014 yılında bitecek olan yer tahsis sorunun da önlerindeki bir başka problem olduğunu dile getirdi.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı da, eleştiri ve önerilerin okul müdürünce dile getirildiğini söyleyerek, “Üniversitemizin şehrimize yaptığı katkı ortada, her zaman şehirlerin üniversitelere, Üniversitelerin şehirlere yaptığı katkı yadsınamaz. Şu an itibariyle var olan sorunların dışında 2014 yılında yer tahsisin dolacağı düşünülürse en büyük sorun bu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu Milli Emlak Müdürlüğünce yapılıyor ama biz Belediye Başkanımız, Okul Müdürümüz ile birlikte rektör beyle ileri ki günlerde görüşerek bu sorunun takipçisi olacağız. Ayrıca öğrencilerin yaşadığı ve dile getirilen sorunların çözümü için ilçe yetkilileri olarak bizler yapabileceklerimiz ilgili konuları ele alacağız. Çünkü öğrencilerimiz bizim için çok önemli ve şehrimize yaptıkları her türlü katkı da ortada, Bizler de öğrencilerimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, yaşanan krizin belediyelerini de etkilediğini ve en borçlu 10 belediye arasında yer aldıklarını savunarak, şunları söyledi: “Biz 2004 yılında okulumuz açıldığında belediye olarak her türlü desteği verdik ve vermeye de devam edeceğiz ama bu dönemde desteklerimiz biraz daha azalacak. Üniversitemiz burada yer tahsisiyle hizmet veriyor ama biz imar planlarımızda Üniversiteye 500 dönümlük bir yer ayırdık. Bu anlamda bizler her zaman Üniversitemizin yanında olacağız ve Didim"e yeni bölümlerin kazandırılmasından yanayız. Bu anlamda Kaymakam Bey"in dediği gibi Rektör beyle görüşmelerimiz olacak. Didim olarak da her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya ve sorunların çözüm noktasında yer alacağımızın bilinmesini istiyorum”
Toplantı okulda eğitim ve öğretim verilen bölümlerle ilgili olarak bölüm hocalara slayt eşliğinde katılımcılara bölümleri hakkında bilgiler verdi. Açıklamaların ardından İlçe Protokolü Okulu gezerek Okul Müdüründen bilgiler alırken, öğrencilerin açtığı standları gezerek öğrencilerden bilgiler aldı ve Gastronomi bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yemeklerin yapımını incelediler.