Tan Sağtürk, "Zaten bankadan çektiği parayı bana verdi" dedi.

Ünlü Balet Tan Sağtürk kardeşinin kendini dolandırmasını affetti. Han Taygun Sağtürk, ağabeyi Tan Sağtürk adına düzenlenmiş nüfus cüzdanına kendi resmini yapıştırarak, 5 Eylül 2009'da Antalya'daki bir banka şubesinden 2 ayrı defada 11 bin 450 TL, 1 gün sonra ise başka bir şubesinden 8 bin 800 TL çekti. Han Taygun Sağtürk, bu olaydan 1 ay sonra ise bankanın başka bir şubesine gitti ancak burada yakayı ele verdi.

Banka görevlisi fark etti

Han Taygun Sağtürk, bu şubeden 4 bin 800 TL çekmek istediğini söylediği banka görevlisi, nüfus cüzdanındaki fotoğrafın televizyonda gördüğü Tan Sağtürk'e ait olmadığını fark ederek durumu banka müdürüne bildirdi. Banka müdürünün polise haber vermesi üzerine Han Taygun Sağtürk, yakalandı. Polis Kriminal Laboratuarı'nda yapılan incelemede, nüfus cüzdanın sahte olduğu tespit edildi.

12 yıl hapsi istendi

Hazıranan ddianamede, Han Taygun Sağtürk'ün "Resmi belgede sahtecilik" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanılması istendi. Han Taygun Sağtürk, savcılık ifadesinde, "Kendisine kızdığım için Antalya'ya geldim. Nüfus cüzdanındaki fotoğrafı çıkarıp kendi fotoğrafımı yapıştırdım. Ağabeyimden 30 bin TL alacağım vardı" dedi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Dava kapsamında müşteki sıfatıyla talimatla ifadesine başvurulan Balet Tan Sağtürk ise şunları söyledi: "Yoğun çalıştığımız için hesabımın bulunduğu bankaya giderek işlemleri yapmaya fırsat bulamadığım dönemler oldu. Kardeşime bazen kredi kartımı veya nüfus cüzdanımı vermek sureti ile benim adıma bankadaki hesabımdan işlem yapmasını istedim. Bu olay öncesi de kardeşime kredi kartımı ve nüfus cüzdanımı verip banka yetkilileri ile görüşerek hesabımdan para çekmesini istemiştim. Ancak kardeşimin kendi fotoğrafını yapıştırıp neden böyle bir yola başvurduğunu bilemiyorum. Kendisinden şikayetçi değilim."

Cinayetten yargılanmıştı

Antalya'da 2005 yılında Fikri Şirin'i kemerle boğup öldürdükten sonra bahçedeki fosseptik çukuruna atarak, üzerine beton döktüğü iddia edilen balet Tan Sağtürk'ün kardeşi Han Taygun Sağtürk, 2 sanık ile barebar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Han Taygun Sağtürk karar duruşmasında "Allah biliyor. Ben suçsuzum" demişti.