-Sen Söke Temsilciliği, taleplerini Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'na posta yoluyla gönderdi. 5 Nisan tarihinden itibaren halk ile taleplerini paylaşarak vatandaşlardan imza toplayan Eğitim-Sen, topladığı imzalar ile birlikte taleplerini Söke PTT'den Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi. Başbakanlığa Söke'den 1.162, Milli Eğitim Bakanlığı'na 560 imza gitti.
Ellerinde Eğitim-Sen bayrakları ile Söke PTT önüne gelen Eğitim-Sen'liler, Söke PTT Müdürlüğü önünde kitlesel basın açıklaması yaptıktan sonra toplanan imzaları PTT gişesinden Başbakanlığa yolladı. Eğitim-Sen Söke Temsilcisi Hayri Yaptaterek yaptığı açıklamada; "Yıllardır uygulanan özelleştirme politikalarıyla kamuya ait işletmeler haraç mezat elden çıkarılırken, kamu hizmetleri adım adım ticarileştirilmiş katkı payı, katılım ücreti gibi adlar altında halkın kamu hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkı
elinden alınmıştır" dedi.
Son olarak Tekel işçilerinin mücadelesine de konu olduğu gibi işçi ve emekçilerin ya kazanılmış haklarından vazgeçmeye ya da işsiz kalmaya zorlandığını anlatan Yaptaterek, şöyle konuştu:
"5 Nisan'dan itibaren işyerlerimizde ekonomik, özlük ve demokratik taleplerimizi ifade eden imza kampanyalarının yanı sıra; eğitim hakkı, insanca çalışma ve yaşama hakkına yönelik taleplerimizi velilerimiz ve halkımızla paylaşmak ve mücadelemizi onlarla birlikte yürütmek amacıyla Söke Çarşamba Pazarında imza standı açtık, Başbakanlığa hitaben imzalar topladık. Toplanan imzaları, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'na posta yoluyla gönderiyoruz."
Yaptaterek, örgütlü, güvenceli çalışma hakkı ve demokratik yaşam taleplerini gerçekleştirmek için grev ve toplu sözleşme hakkı konusunda kararlı olduklarını göstermek için 17 Nisan Cumartesi günü Ankara'da olacaklarını sözlerine ekledi. -iha