Halk eğitim merkezlerinde, geçen yıl mezun ve son sınıf öğrencileri için üniversiteye hazırlık adı altında açılan kurslardan  225 bin öğrencinin yararlandığını belirten Büyük, "Kurslarda verilen dersler, Bakanlığın EBA sistemi üzerinden de yayınlanacak. Bu derslerin tekrarı da TRT üzerinden yapılacak" dedi.
      
BAZI İLLERDE TARİH SARKABİLİR
      
Kurslara ilişkin takvimin illere gönderildiğini hatırlatan Büyük, "Bugün itibarıyla bu kurslar başlayacak. Şu anda müracaatları erken alan, öğretmen görevlendirmelerini erken yapan bazı illerde kurslar başladı. Ancak bazı illerde 20 Ekim tarihi biraz ertelenebilir. Çünkü yeterli müracaatın olmadığı okullar ya da ilçelerde tek merkezden yapılma adına birazcık sarkabilir ama bugün itibarıyla yetiştirme ve takviye kurslarımız illerimizde başlayacak" şeklinde konuştu.
      
Öncelikle veli ve öğrencinin haftalık ders çizelgesinde yer alan derslerden istediğini tercih edebileceğini ifade eden Büyük, ana hedefin öğrencilerin okul derslerini daha da anlayacağı derslerde kendilerini daha etkin ve yetkin hissedecekleri şekilde bir takviye kursu olacağını bildirdi.
 
EĞİTİME PARA HARCANMAYACAK
      
Bu tür takviyelere ihtiyaç olmaması ve öğrencinin tüm eğitimini okullarda alabilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Büyük, "Asıl eğer derslik başına öğrenci sayısını Bakanlığımızın 2023 hedefinde yer alan sayıya düşürürsek, okul ihtiyaçlarını süratli bir şekilde giderirsek zaten bu takviye kurslarına da ihtiyaç olmaz" diye konuştu.
      
Ücretsiz olan bu kursların içeriğinin velilere çok iyi anlatılması halinde okullara alternatif olan kurumlara bir daha ihtiyaç duyulmayacağının altını çizen Büyük, ailelerin de bu kurumlara harcadıkları parayı çocuklarının diğer ihtiyaçlarına harcayabileceklerini ifade etti.
      
DEVAMSIZLIK YAPAN ÖĞRENCİLERİN VELİSİ ARANACAK
      
Velilerden öğrencilerin kurslara devamına özen göstermelerini isteyen Büyük, şunları söyledi:
      
"Öğrencilerin bu kurslara daha ciddiyetle devam etmesi için açılacak dersin yıllık toplam ders saatinin 10'da birinden fazla devamsızlık hakkı yok. Yani 80 saat olarak açılacak bir kursta 8 saat ancak devamsızlık hakkı vardır. Bunu doldurduğu halde kurstan kaydı silinecek bir daha kurs merkezi içerisindeki herhangi bir okula da gitmemiş olacak.
      
Ayrıca veli de öğrencinin devamsızlığı konusunda SMS ile bilgilendirilecek. Veli öğrencisinin kursa devam edip etmediğini kurs yönetimi sayesinde bilecek.  Kurslar, 10 öğrenciden az, 20 öğrenciden çok olamayacak."