Arınç’ın Bursa gezisi sürüyor. Taksici esnafını öve öve bitiremeyen ve durumdan memnun olduklarını belirten Arınç’a “memnun değiliz” yanıtı verildi.
 
 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa’daki gezisini sürdürdü. Arınç, Ak Parti İlçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları temsilcileriyle Kervansaray Termal Otel’de bir araya geldi. Arınç, daha sonra hayırsever işadamı Ali Karasu tarafından yaptırılan Gülhanım Karasu İlköğretim Okulu’nun açılışına katıldı.
Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın “Yaşam Boyu Eğitim” seminerine katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, taksici ve dolmuşçu esnafına önem verdiklerini söyledi.
 
Taksiciye övgü
Esnaf ve sanatkarın kendileri için çok değerli olduğunu kaydeden Arınç, şöyle konuştu: “Esnaf, zanaatkar alnının terini döken, küçük sermayesi ile karnını doyurmaya ve evini geçindirmeye çalışan temiz insanlar. Anadolu’nun omurgası esnaf ve sanatkarlarımız toplumun temel direği de onlar. İnanın bunu büyük bir samimiyetle söylüyorum. Bursa’nın içinde 10 tane taksiye binin taksi şoförlerine sorun nasıl gidiyor işler, nasıl görüyorsunuz durumu, 10’undan aldığınız cevap size neticeyi gösterir. Hiç hilafsız. Belediye başkanları anket yaptırmasınlar, tebdili kıyafet etsinler, 10 tane taksiye binsinler, ‘kardeş bu belediye başkanı nasıl, memnun musun?’ diye sorsunlar. Yemin ediyorum yüzde 100’ü kesin netice çıkar.”
Bu sırada alkışlarla birlikte “memnun değiliz” sözleri salondan yükselince, Arınç, “O ayrı. Ben şimdi sormuyorum size yahu. Sayın Başbakanımız taksici esnafına ne vaat ettiyse ben de size onu vaat ediyorum” dedi. Arınç’ın bu sözleri üzerine salonda güçlü alkış sesleri yükseldi.
 
milliyet