Hazırlanan kitabın tanıtımını yapan Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tuncal, kitabın ilk dağıtımını ilk merkezindeki taksi durağı temsilcilerine yaptı.
Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından hazırlanan kitabın toplam 86 sayfadan oluştuğunu açıklayan Ali Tuncal, kitabın 24 adet mahallenin planını içerdiğini söyledi. Ayrıca bu çalışmalarında Aydın ilinin tarihçesi, kültürel yapısı ve tüm ilçelerin özelliklerine de yer verdiklerini belirten Tuncal, “Hazırladığımız kitap içerisinde Aydın ili merkez ilçemizdeki tüm taksi durakları, mahalle muhtarlıklarının telefonları da bulunmaktadır. Ayrıca Aydın ilimiz, merkez ilçemizdeki mahalle, sokak, cadde adlarının eski ve yeni şekli kitabımızda bulunmaktadır. Kitabın yapılması Aydın Belediyesi İmar işleri müdürlüğünün katkıları ve planları sayesinde gerçekleştirilmiştir. Kitap taksici esnafımıza adres bulmakta çok faydalı olacaktır. Çünkü ilimizde tüm sokaklar isimden numaraya geçmiştir. Bir çok kurum yada kuruluşlarda halen daha sokaklar isim ile adreslenmektedir. Kitapların en büyük özelliği sokak isimlerinin karşılığı numara olarak belirtilmesidir. Eski sokak adı yeni sokak numarası olarak her mahallenin planı öncesinde Fihrist olarak belirtilmiştir” dedi.
Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından hazırlanan bu kitabın taksici esnafına hizmet edeceğine değinen Tuncal, şöyle konuştu: “Aynı zamanda bu çalışmamız Aydın ilindeki tüm kamu kuruluşları ve benzeri kurumlara da hizmet vereceği inancındayız. Kitaptan il etapta bin adet bastırdık. Kitabımızın yapımında yine Aydında faaliyet gösteren ticari kuruluşlardan reklam alarak finansman desteği almış bulunmaktayız. Şoförler Otomobilciler Odası olarak yanılmıyorsam en son 1995 yılında yine Aydın ilinin Kent planını içeren Kitap yaptırmış idik. Bu kitap Aydın ilimizde kentsel plan ve sokak numaralanmasından sonra yapılan tek kitaptır”