ESKİŞEHİR'de 58 yaşındaki Halil Şan, üniversite öğrencisi kız torununu rahatsız ettiğini öne sürdüğü evli 27 yaşındaki Suat Öner'i göğsünden bıçaklayarak yaraladı.

Çamlıca Mahallesi Kılıçbey Sokak'ta dün saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, camide yatsı namazını kılıp evine giden Halil Şan, sokakta karşılaştığı fabrika işçisi evli bir çocuk babası olan komşusu Suat Öner ile Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi 18 yaşındaki torunu A.Ç.'yi rahatsız ettiği için tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Halil Şan, kendisine tokat atan ve bıçak çeken Suat Öner'i cebinden çıkardığı bıçakla sol göğsünden yaraladı.



Kaldırıldığı Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Suat Öner'in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Halil Şan ise olaydan sonra Ertuğrulgazi Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Halil Şan ifadesinde, "Komşumuz olan Suat'a, torunumu rahatsız etmemesini söyledim. Ancak o bana tokat attı. Ardından bana bıçak çekti ve beni sol yanağımdan hafif şekilde yaraladı. Bunun üzerine ben de cebimden çıkardığım bıçağı rasgele salladım. Ben daha önce de Suat'ı tornumu rahatsız etmemesi için uyarmıştım" dedi.

Polis tarafından ifadesi alınan üniversite öğrencisi A.Ç. ise Suat Öner'in sokakta önünü kesip arkadaşlık teklif ettiğini, kendisinin ise kabul etmediğini, daha sonra cep telefonu numarasını öğrenip kendisini sürekli olarak rahatsız ettiğini öne sürdü. A.Ç. durumu annesine söylediğini, annesinin de olayı dedesi Halil Şan'a anlattığını belirtti.

Gözaltına alınan Halil Şan sorgusunun tamamlanmasından sonra `yaralama' suçundan adliyeye sevk edilecek.
DHA