Çiğli"de Şirintepe Mahallesi"nde oturan Ozan Han (17), önceki gün saat 15.30 sıralarında, işlettikleri markete gelmemesi üzerine kardeşi Buse"yi (14) merak ederek eve gitti. Han, Naime Tömek Ticaret Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi olan kardeşini kanlar içinde buldu. Karşıyaka Devlet Hastanesi"ne götürülen Buse"nin 21 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Polisin yaptığı araştırmada evin kapısının zorlanmadığı, herhangi bir şeyin de alınmadığı saptandı. Ozan Han"ın evin çevresinde son olarak dayıları Ergün O."yu gördüğünü söylemesi üzerine araştırmalar bu yöne kaydırıldı. Ergun O. Çiğli"de yakalandı. Eşinden 6 yıl önce boşandığı ve 10 yaşında bir kızının olduğu öğrenilen Ergün O."nun, Buse"yi öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

"Dayı ne yapıyorsun!"
Ergün O., platonik aşk beslediği, kendisinden 25 yaş küçük yeğeni yalnızken evlerine gittiğini, ilişkiye girmeyi teklif edip Buse"yi öpmeye çalıştığını anlattı. Ergün O., Buse"nin isteğine karşılık vermemesi üzerine, olayı yakınlarına anlatma olasılığı aklına gelerek, onu bıçaklamaya başladığını söyledi.
Ergün O."nun, karnına aldığı ilk bıçak darbesinin ardından, “Dayı ne yapıyorsun!” diyen yeğeni Buse"yi defalarca bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. Ergün O."nun olay sırasında üzerinde bulunan kanlı tişörtü evinde, yeğenine gönderdiği mesajların ortaya çıkmaması için parçalayıp attığı cep telefonu ise olay yeri yakınlarında bulundu.
Buse Han"ın cenazesi dün Yamanlar semtindeki cemevine götürüldü. Buse, babası Tunay Han ve ağabeyi Ozan Han"ın da katıldığı cenaze törenin ardından Doğançay Mezarlığı"nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
Mahkemeye çıkarılan dayı Ergün O. tutuklandı./milliyet