Aydın Tabip Odası binasında bir basın açıklaması yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Seracettin Kayaoğlu, TBMM"de görüşülmekte olan Tam Gün yasa tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Aydın Tabip Odası Büyük Kongre Delegesi Eralp Atay ve Aydın Tabip Odası yönetim kurulu üyesi İlknur Yılmaz, Kayaoğlu"na eşlik etti.
Sağlıkta dönüşümün önemli bir parçası olan Tam Gün yasa tasarısının hekimlik mesleğinin en önemli kilometre taşlarından birisi olduğuna işaret eden Seracettin Kayaoğlu, “Yasa tasarısı mesleki olarak birçok olumsuzluk getirirken, kamuoyunda gerçeği yansıtmayan ücretlerle gündeme gelmesi ciddi bir manipülasyondur. 2. ve 3. basamaktaki hekimler ve kurum hekimleri arasında eşitsizlik söz konusudur. Özellikle askeri hekimlere ayrıcalık tanıyan durum eşitsizliktir. Çalışma saatleri 40 saat olduğu belirtilmesine rağmen, hedef 7 gün 24 saattir, nöbetlerin ücretlendirilmesi olumludur. Hekimlere getirilen Mesleki Zorunluluk Sigortası"nın çerçevesi, hangi sigorta şirketine yaptırılacağı Bakanlık tarafından belirlenecek, ödemeyi hekimler yapacaklar, sadece muayenehanesi olan hekimler tamamını kendileri ödeyeceklerdir” dedi.
Türkiye"de kamuda çalışan hekim sayısının 80 bin civarında olduğunu kaydeden Kayaoğlu, “Hekim maaşları ortalama bin 600 TL dolayındadır.Performansa dayalı ödeme hekimlerin istemedikleri, güvencesiz, adaletsiz, etik açıdan sıkıntılı çalışma ortamı doğuran bir uygulamadır. Hekimler, bütün ekip üyelerinin maaşlarında emekliliğe yansıyan, güvenceli artış talep etmektedir. Bir savcıya 5 bin 300TL verildiği ve emekli maşı olarak 3 bin 200 TL ödendiği göz önüne alındığında hekimlerin de taleplerinin fazla olduğu söylenemez. Güvenceli yani genel bütçeden karşılanan miktar pratisyen hekimlere 3 bin 500–5 bin 300 TL, uzmanlara 5 bin 400 TL, şef ve şef yardımcılarına 6 bin 300 TL maaş verilmelidir. Oysa bu talebe verilen yanıt zaten güvencesiz olan döner sermaye gelirinin bir kısmını sabit olarak verileceği vaadidir” diye konuştu.