İZMİR'in Bornova İlçesi'nde 21 yaşındaki Y.Y., kız arkadaşı lise öğrencisi 15 yaşındaki E.I.'yı, sürprizi olduğunu söyleyerek kuzeninin evine götürdü, iddiaya göre ters ilişkiye girdi. Yaşadıklarından pişman olan E.I.'nın ayrılmak istemesi üzerine ise, ilişkiye girerken cep telefonuyla kaydettiğini belirten Y.Y., kendisini terk etmesi halinde görüntüleri internet üzerinden yaymakla tehdit etti. Genç kızın olayı ailesine anlatması üzerine yakalanan Y.Y. tutuklandı.

Atatürk Mahallesi'nde meydana gelen olayda, E.I., okullarının etrafında dolaşan ve çıkış saatlerinde yanına gelen Y.Y.'yle arkadaşlık kurdu. Yaklaşık üç ay süren birlikteliklerinde genç aşıklar, sık sık buluşup dolaşmaya başladı.

`SÜRPRİZİM VAR' DEYİP KANDIRDI

İşsiz olan Y.Y., sürprizi olduğunu söyleyerek kandırdığı liseli genç kızı, Atatürk Mahallesi'ndeki kuzeninin evine götürdü. Evde arkadaşlarının da bulunacağını söyleyen Y.Y., eve girdikten sonra yalnız kalmak istemeyen kız arkadaşının üzerine kapıyı kilitleyip gitmesine engel oldu. Y.Y., evde kalmaya ikna ettiği genç kızla iddiaya göre daha sonra ters ilişkiye girdi. İlişkinin ardından ağlayıp kriz geçiren E.I.'yı sakinleştiren Y.Y., yaşadıklarını kimseye anlatmaması uyarısında bulundu.

Yaşadıklarından olumsuz etkilenen E.I., erkek arkadaşı Y.Y.'yle buluşup ayrılmak istediğini söyledi. E.I.'nın isteği karşısında çılgına dönen Y.Y., ilişkilerini cep telefonuna kaydettiğini söyleyerek, ayrılmaları halinde görüntüleri internet üzerinden yayacağı tehdidinde bulundu. Olayı ailesinin ve çevresindekilerin öğreneceği korkusunu yaşayan E.I., bir hafta süren ve kabus gibi geçen günlerin ardından yaşadıklarını annesiyle babasına anlattı. Duydukları karşısında şaşkına dönen E.I.'nın ailesinin ihbarı üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından Y.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Cep telefonunda ilişki sırasında çekilmiş görüntüleri bulamayan polis ekiplerine ifade veren Y.Y., sevgilisiyle kendi isteğiyle birlikte olduğunu, ilişki görüntülerinin de olmadığını sadece kendisinden ayrılmaması için böyle bir yola başvurduğunu ileri sürdü. Yasal işlemlerin ardından adliyeye sevkedilen Y.Y., tutuklandı.

Vatan