Suriye"de gösteriler sürerken, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ABD ve diğer müttefiklerinin Libya"ya benzer bir plan uygulayarak ülkeyi işgal etmeye hazırlandıklarını iddia etti.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Suriye"nin akıbetinin de Libya"ya benzeyebileceğini iddia etti. “İddialara göre barışçıl gösteriler başlıyor. Hemen ardından bazı ölüm haberleri geliyor ve Suriye lideri kendi halkını katletmekle suçlanıyor. Sonra Yankiler geliyor ve halkı kurtarmak için onların üzerine bomba yağdırmak istiyor. Bunu bir düşünün” diyen Chavez, bu senaryonun bir ülkeyi işgal etmek için uygulanan yeni strateji olduğunu belirtti.

Venezuela"nın bu stratejiyi 11-12 Nisan 2002"deki ABD destekli darbe girişiminden hatırladığını vurgulayan Chavez, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad"ın “bir diktatör olmadığını” söyledi.

Suriye kaynakları da, dış kaynaklı müdahalelerin ülkenin etnik ve dinsel yapısını bozmaya çalıştığını iddia ediyor. Bir Alevi-Sünni çatışmasının da körüklenmeye çalışıldığı belirtilirken, İngiltere"deki Kürt kaynakları, Suriye Kürtleri"nin henüz sokağa çıkmadıklarını, ancak uygun bir anda Kürtlerin de gösterilere katılabileceklerini söylüyorlar.

Suriye devleti, bu sene beklenmedik bir biçimde Newroz"u resmi olarak kutlamış ve bu jest kimi kaynaklar tarafından “Kürtleri sokaktan uzak tutmak için verilen rüşvet” olarak yorumlanmıştı.

sol.org.tr