Vücudu Etiler"de bir çöp konteynerinin içine bırakılan bavulda, başı ise bavulun üzerine konmuş bir gitar kılıfında bulunan liseli Münevver Karabulut"un katil ya da katilleri, aranıyor. Polis, bir numaralı şüpheli olarak, genç kızın erkek arkadaşı Cem Garipoğlu'nun peşinde. İşadamı Hayyam Garipoğlu'nun yeğeni Cem Garipoğlu'nun cinayetin ertesi günü sabah 05.00"te evinden ayrıldığı belirlendi.


MÜNEVVER ARTIK YAŞAMIYOR

İSTANBUL Polisi, parçalanmış cesedi Etiler"de çöp konteynerine bırakılan bir bavulun içinde, başı da bavulun üzerindeki gitar kılıfında bulunan liseli gençkız Münevver Karabulut"un katil ya da katillerinin peşinde. Yaşasaydı, önümüzdeki cumartesi günü 18"ine basacak Münevver Karabulut, salı günü 17.00"de annesini arayıp, "Servisle gelmiyorum. Merak etmeyin arkadaşlarla kafede buluşacağız" dedi.

Bu görüşmenin ardından haber alınamayan genç kızın cesedini, önceki akşam bir kağıt toplayıcısı Nispetiye Caddesi Dilek Sokak"taki çöp konteynerı içinde bul du. Üzerinde, bir kot pantolon ve gömlek bulunan cesetten kimliğini belirleyecek belge ve cep telefonu çıkmadı. Olay Yeri İnceleme ekipleri, yakındaki ikinci konteynerin üzerine bırakılmış dershane kimliğinden, cesedin 17 yaşındaki Münevver Karabulut"a ait olduğunu belirlediler.

İki şüpheli gözaltında

Cesedin bulunduğu yerin yakınındaki Mutlu Sitesi"nin güvenlik görevlileri, polise, olay gecesi 25 yaşlarında bir kadın ile 40 yaşlarında bir erkeğin otomobille site yanındaki çöp konteynırına yaklaştığını, ancak kendilerini görünce uzaklaştığını belirttiler. Güvenlik görevlileri, bu kadın ve erkeğin, 150 metre ilerde başka bir konteynıra gittiklerini söylediler.

Cinayet Masası dedektifleri kısa bir çalışmanın ardından cesedi konteynere atarken görüldüğü iddia edilen iki kişiyi gözaltına alındı. Ancak bu kişilerin kimliği açıklanmadı.

Münevver Karabulut"un karnında, göğsünde ve sağ elinin baş ve işaret parmağı arasında bıçak darbeleri bulundu.

Katillere direnmiş

İki parmak arasındaki yaranın Karabulut"un bıçağı tutmak isterken oluştuğu sanılıyor. Münevver Karabulut"un bir elinde de saçlar bulundu. Bu da Münevver"in katil ya da katillerine direndiğini gösteriyor. Polis, vahşetin bir numaralı şüphelisi, Münevver Karabulut"un erkek arkadaşı Cem Garipoğlu"nun peşinde. Cem"in Etiler"deki evini dün sabah 05.00"de apar topar terkettiği belirlendi.

Polis, öldürücü darbenin, bıçak ya da başka bir kesici aletle boğazına vurulduğunu söyledi. Adli Tıp Kurumu"ndan, Münevver"in cesedini teslim alan yakınları da, "Başında darp ve satır izleri görülmüş" dediler.

Münevver Karabulut"un MS hastası annesi Melahat Karabulut ile Fener Rum Patrikhanesi"nde aşçı olarak çalışan şeker hastası babası Süreyya Karabulut"a, kızlarının öldürüldüğünü anlatamadılar. Karabulut"a, kızının trafik kazası geçirdiğini söylediler. Fenalaşan Süreyya Karabulut hastaneye kaldırıldı. Münevver Karabulut"un bilgisayarı ve Facebook"taki mesajları incelemeye alındı.

Cem"le buluşmak için hazırlandı

MÜNEVVER Karabulut"un bir arkadaşı, "Dün (önceki gün) saat 14.00 sıralarında okulun tuvaletinde, okul dışından erkek arkadaşı Cem ile buluşmak için hazırlık yaptı. En son orada gördüm. Son günlerde kendisiyle arkadaş olmak isteyen biri daha vardı. Bu kişi, Münevver"le çıkmak için baskı yapıyordu. Münevver, hayat dolu bir insandı. Eğlenmeyi çok severdi" dedi.

İŞADAMI HAYYAM GARİPOĞLU'NUN YEĞENİ

Münevver Karabulut"un öldürülmesi olayı ile ilgili işadamı Hayyam Garipoğlu"nun yeğeni Cem Garipoğlu aranıyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği"nce sürdürülen soruşturma kapsamında, genç kızın en son Şişli"de bir üniversiteye hazırlık dershanesinde birlikte okuduğu erkek arkadaşı Cem Garipoğlu ile buluştuğu tespit edildi. 7 Mart günü doğum günü olan Münevver Karabulut için erkek arkadaşının doğum günü partisi vereceği ve bu nedenle cesedin yakınında bulunan bir bara bakmaya gittikleri belirlendi. Polis, ikilinin bara gittikten sonra cinayetin gerçekleştiğini ve cinayeti olaydan sonra kayıplara karışan Cem Garipoğlu tarafından işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Ünlü işadamı Hayyam Garipoğlu"nun öz yeğeni olan Cem Garipoğlu cinayet şüphelisi olarak her yerde aranırken dün gece Asayiş Şubesi'ne çağrılan anne ve babasının ifadesine başvuruldu. Cem Garipoğlu"nun anne ve babası polise verdikleri ifadede, olaydan haberleri olamadığını ve oğulları Cem Gripoğlu"nun nerede olduğunu bilmediklerini söyledikleri öğrenildi. Cem Garipoğlu"nun Bahçeşehir"de kaldığı evde yapılan aramalarda cinayetle ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığı kaydedildi.


HÜRRİYET