Kuşadası Körfezi'nde belediye, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ile Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) ortaklaşa düzenlediği yarışmaya dalış merkezleri, Kuşadası Gençlikspor, Söke Gençlikspor, Manisa Uluslararası Polis Birliği, Manisa Sicil Savunma Müdürlüğü, Manisa itfaiyesi, EKODOSD ve Kuşadası Yelken İhtisas Kulübü'ne üye dalgıçlar katıldı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Türkiye Sualtısporları Federasyon Başkanı Ahmet İnkilap Obruk'un yanı sıra yerli ve yabancı
turistlerin de ilgiyle izlediği sualtı temizleme yarışması büyük çekişme içinde geçti.
Güvercinada ile Marina arasındaki bölümde gerçekleştirilen yarışmada, denizden çıkarılanlar herkesi şaşırttı. Denizden çıkarılan çöp ve atıklar, daha sonra sahil bandı üzerinde sergilendi. Sualtı temizleme yarışmasını baştan sona takip eden Başkan Altungün, denizden çıkarılan atıkları görünce büyük üzüntü yaşadı. Altungün, Çevre Haftası'nda böyle manzaralarla karşılaşıldığı için son derece üzgün olduğunu söyledi.
Yarışma sonunda Serbest Dalış Takımı ve Manisa Gençlikspor Scuba Takımı altın madalya kazandı. Dereceye girenlere ödülleri ve plaketleri Başkan Altungün ve Obruk tarafından verildi. Yarışmada ayrıca EKODOSD tarafından çevre konulu bir de resim sergisi açıldı.