Bu zammın dar gelirli yoksul tüketiciler için büyük bir yıkım olacağını ifade eden Çakar, "Zammın iptali için bugün saat 11.30'da Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açacağız. Dava açıldıktan sonra mahkeme önünde bir de basın açıklaması yapacağız" diye konuştu.

İZMİR'DE SU ZAMMINA KARŞI DAVA

İzmir'de 1 Haziran 2009 tarihinde yürürlüğe giren su zammının iptali için çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve meslek odası temsilcilerinden oluşan "Birlikte Başaracağız Platformu" yargıya başvurdu.

Platform üyeleri, dava dilekçesini vermeden önce Bayraklı Adliyesi önünde yaptıkları açıklamada, "Su hakkı, en temel insan hakkıdır ve uluslararası sözleşmelerin yanısıra Anayasamızla da güvence altına alınmıştır. Hal böyleyken suya kamu yararına aykırı olarak yüksek oranda zam yapılmış, böylece İzmir'de yaşayan emekçilerin daha da yoksullaşmasının önü açılmıştır. Yargının, açacağımız davada bizi haklı göreceğini ve zammı iptal edeceğini düşünüyoruz" denildi.

PLATFORM KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Birlikte Başaracağız Platformu, şu kuruluşların temsilcilerinden oluşuyor:

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Demokratik Toplum Partisi (DTP), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Emek Partisi (EMEP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Devrimci İşçi Partisi Girişimi (DİP), Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Özgürlükçü Sol Hareket (ÖSH) , Sosyalist Demokrasi Kolektifi (SDK), Yeşiller Partisi İzmir Grubu, Sosyalist Emek Hareketi (SEH), Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP), Türkiye Gerçeği Gazetesi, Ürün Dergisi temsilcileri ile İzmir'de bulunan sendika, meslek odası yöneticisi, demokratik kitle örgütü temsilcisi, kadın, gençlik, çevre hareketi aktivistleri, yazar, sanatçı, öğretim üyesi ve bireysel katılımcılar.

Sabah