Aydın Belediye Meclisi Kasım ayı 1. Olağan toplantısından önce Belediye Meclis Salonu"na gelen bir grup vatandaş Efeler Parkı"nda bulunan basketbol sahasının ortasına bir dernek tarafından lokal açılmak istendiğini belirterek, durdurulmasını istediler.
Efeler Parkı"nda yaklaşık 3 yıldır sabahları spor yaptıklarını ifade eden vatandaşlar, “İlk günler az sayıyla başladığımız sabah sporlarımıza katılım her geçen gün arttı. Önceleri spor yapmaktan endişeleri olan vatandaşlarımızın sayısı bugün 50"yi buldu. Bizim spor etkinliklerimizi gerçekleştirdiğimiz parkın basketbol sahasının tam ortasına Malatyalılar Derneği lokal açmak istiyormuş. Burada bir günde 200 kişi yürüyüş ve spor yapmakta, çocuklarımız basketbol oynamakta ve çeşitli spor etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Biz bu lokalin başka bir yere yapılmasını, yıllardır rahat ve sağlıklı bir şekilde sürdürdüğümüz spor etkinliklerimize bu alanda devam etmek istiyoruz” dediler.
ÖZLEM ÇERÇİOĞLU MÜJDE VERDİ
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarımızın spor yaptığı alanlarda hiçbir zaman ticari ve konut alanlarının yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.
Spor alanında herhangi bir değişiklik yapılmayacağı müjdesini alan vatandaşlar Çerçioğlu"na teşekkür ederek meclis salonundan ayrıldılar.