Protesto eylemi yapmak isteyen öğrencileri okuldan atmakla tehdit ederek gündeme gelen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli, canlı yayında CNN Türk'ü ve spiker Nevşin Mengü'yü taraflı yayın yapmakla suçladı.

Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın makamını ziyaret ettiği esnada bir grup öğrencinin slogan atarak protesto gösterisi yapmak istemesi üzerine müdahale eden Pakdemirli kameraların önünde öğrencileri okuldan atmakla tehdit etmişti.

Gaeteciler.com sitesinin haberine göre haberin VTR'sinden sonra Pakdemirli ile canlı bağlantı kuran spiker Nevşin Mengü ilginç bir tepkiyle karşılaştı. Rektör daha ilk cümlesinde haberin veriliş tarzını eleştirdi.

Nevşin Mengü: Haberden görüldüğü kadarıyla öğrenciler gayet kibar bir şekilde bazı sloganlar atmak istemiş. Son günlerin modası olan yumurta yok, taş yok, sopa yok. Neden o kadar sinirlendiniz acaba öğrencilere?

Mehmet Pakdemirli: Öncelikli taraflı yayınınız için teşekkür ediyorum. Açıkça öğrencilerden yana taraf olmuşsunuz.

Nevşin Mengü: Sayın Pakdemirli biz taraflı yayın yapmıyoruz. İşte sizinle de konuşuyoruz, olayı sizden de dinlemek istiyoruz.

Mehmet Pakdemirli: O konuyu da değerlendireceğiz tabii, zamanımız var, değerlendireceğiz...

Rektör ile CNN Türk spikeri arasındaki bağlantının ilk cümlesiyle başlayan gerilim bununla sınırlı kalmadı. Pakdemirli'nin 'öğrencileri dostane bir şekilde uyardığını' iddia etmesiyle yeniden VTR'yi ekrana getiren Nevşin Mengü,'gördüğünüz gibi taraflı yayın yapmıyoruz, görüntülerde ne söylemişseniz onları sorduk' dedi. Rektörün tepkisiyle iyice gerilen canlı yayın bağlantı karşılıklı atışmalara dönüştü.