SP, Türkiye'de ve dünyada ilk kez gerçekleştirilecek bir projeye imza attı. SP Genel Merkezinin koordinesiyle bütün il ve ilçe teşkilatlarının katılımıyla ülke genelinde gerçekleştirilecek dev projede, bu sefer siyasetçiler değil halk konuştu. “Saadet Türkiye'yi Dinliyor” projesi çerçevesinde ülke genelinde toplam 2 milyon kişi ile anket yapılacak. Bunun 500 bini esnaf, 500 bini genç, 500 bini kadın ve 500 bini de köylü olacak. 1 aylık bir süre içinde 2 milyon kişi ile birebir anket yapılacak. Halkın sorunlarını ve taleplerini dinlemeyi amaçlayan anketlerin sonuçları, Haziran ayı içerisinde kamuoyuna açıklanacak.
Proje hakkında değerlendirmede bulunan Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, "Bu Türkiye siyasi tarihinin bugüne kadar ki, en büyük birebir alan çalışmasıdır. Böyle bir çalışmayı ancak Saadet Partisi yapabilirdi. İl ve ilçe teşkilatlarımız, şu anda bunun için seferber olmuş durumdadır. Bu, Türkiye siyasi tarihinin bugüne kadar ki, en büyük birebir alan çalışmasıdır. Böyle bir çalışmayı ancak Saadet Partisi yapabilirdi. İl ve ilçe teşkilatlarımız, bu çalışma için seferber olmuş,gerekli gayreti göstermişlerdir" dedi.
“Köylümüzü dinliyoruz” anket çalışmasının geçtiğimiz Pazar günü Aydın"ın 267 köyünde gerçekleştirildiğini ve yaklaşık 2 bin 500 köylü ile birebir anket yapıldığını,yaklaşık 10 bin civarında köylü ile görüşüldüğünü ve 10 bin adet broşür dağıttıklarını kaydeden Özmen, "Bu çalışma, bir gün içinde Türkiye'nin 35 binin üzerinde bütün köylerinde yapıldı. Saadet Partili il ve ilçe teşkilatlarımızın oluşturduğu ekipler, bütün köylere gitti,kalan köylerimiz ise 9 Mayıs 2010 Pazar günü ziyaret edilerek "Saadet Partisi Köylüyü Dinliyor" anket çalışması tamamlanacak. Köylerde yaşayan insanlarımızın, sıkıntılarını ve taleplerini ortaya koyacak soruları yönelttik ve şimdi arkadaşlarımız ile birlikte sonuçlarını kısa sürede kamuoyu ile paylaşmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
Ayrıca bu çalışma sırasında herhangi bir siyasi tercih sorusunun da yer almadığını ifade eden Özmen,amaçlarının toplumun değişik kesimlerine ulaşarak sıkıntılarını tespit etmek olduğunu ifade etti. iha