ABD'nin Florida eyaletinde trajikomik bir soygun girişimi gerçekleşti. Gözlerine kestirdikleri internet kafeye para çalmak için giren iki genç silahlı soyguncu, aniden yaşlı kafe sahibinin tabancasından çıkan kurşunlar sebebiyle neye uğradıklarını şaşırdı. Düşe kalka kaçmaya çalışan şahıslar olaydan yaralı kurtuldu. Yaşananlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Cuma günü Marion County'deki Ocala kentinde yer alan bir internet kafede meydana geldi. Yüzlerini kapatan iki genç, ellerindeki silahlarıyla soygun için kafeye girdi. Müşterilerden ellerini kaldırmalarını isteyen saldırganlar, para alacakları kasayı aramaya başladı.

Bu sırada oturduğu bilgisayardan gizlice ayağa kalkan işyeri sahibi Samuel Williams (71) ruhsatlı silahıyla şahıslara ateş etmeye başladı. Paniğe kapılan soyguncular canlarını kurtarmak için düşe kalka kaçmaya koyuldu. Peşlerinden gelen Williams defalarca ateş etti. Canlarının derdine düşen şahıslar, kapıdan çıkarken dahi birbirlerine çarpıp yere düştü. Yaşlı işyeri sahibi, burada da mermi sıkmaya devam etti. Yaralı olarak kaçmayı başaran iki genç, polis tarafından yakalanarak hastaneye kaldırıldı.

Marion County polis yetkilisi, kafeye soygun için gelen iki kişinin 19 yaşındaki Davis G. Dawkins ile Duwayne Henderson olduğunu belirtti. Dawkins'in sol kolundan vurulduğu, Henderson'ın ise sağ ve sol kalçasından isabet aldığı kaydedildi. İnternet kafe sahibi Williams herhangi bir cezaya çarptırılmadı. Ancak gençler tedavilerinin ardından silahlı soygun girişiminden yargılanacak.