DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, İstanbul"daki sel felaketine ilişkin hükümeti suçlayarak, "İstanbul gibi uygar bir şehirde bir sel felaketi oluyor, sonuç; onlarca ölü ve tamiri zor kayıplar?İktidardan bir açıklama beklemek hakkımızdır. Sorumluluğu yağmur bulutlarına bırakarak bu işin içinden kaçamazlar" dedi.

DP Genel Başkanı Cindoruk, ANKA"ya yaptığı açıklamada İstanbul"da onlarca kişinin ölümüne yol açan sel felaketinin "şehircilik eksikliği ya da yanlışı olarak" algılanabileceğini söyledi.

Felaketin yaşandığı bölgelere, yoğun konut ve ticari binaların yapıldığını ancak alt yapının eksik kaldığını belirten Cindoruk, felaketten AKP iktidarını sorumlu tuttu. Cindoruk, "1994"ten beri İstanbul"u Ak Parti yönetiyor, sorumluluktan kaçması mümkün değil. Nitekim ilgililer, sorumlular doyurucu açıklama yapamıyorlar. İstanbul gibi uygar bir şehirde bir sel felaketi oluyor, sonuç; onlarca ölü ve tamiri zor kayıplar? İktidardan bir açıklama beklemek hakkımızdır. Sorumluluğu yağmur bulutlarına bırakarak bu işin içinden kaçamazlar" dedi.

-"İSTANBUL EKONOMİSİNE BÜYÜK DARBE"-

Cindoruk, sel felaketinin İstanbul ekonomisine büyük zararları olacağına dikkat çekerek, "Özellikle orta ölçekli işletmelerin pek çoğunu sıkıntıya sokar. Devletin bu sektörlere yardımcı olmak konusunda hazır bulunması gerekiyor. Bu sel İstanbul ekonomisini alt üst eder, iktidarın dikkatini çekiyorum. İstanbul"a büyük geçmiş olsun. Ölenlere de Allah"tan rahmet diliyorum" diye konuştu.MİLLİYET