Kuşadası Limanı'na sabah erken saatlerde yanaşan Bahama Bayraklı Aurora isimli gemi, ilçeye bu sezon gelen son yolcu gemisi oldu.
Kuşadası Ege Ports Limanı'na 2010 sezonunun son yolcu gemisi olarak demirleyen Aurora'da, çoğunluğu ABD ve İngiliz vatandaşı bin 800 yolcu ve 700 personel bulunuyor.
Gemiy yolcularından bir bölümü, turlarla Selçuk'taki Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi'ni ziyaret ederken, kalan bölümü şehir merkezinde alışveriş yapmayı tercih etti.
2010 sezonu boyunca 534 gemi seferi ile yaklaşık 600 bin yolcunun Kuşadası'na geldiğini bildiren liman yetkilileri, gelecek sezon kruvaziyer turizmi ile ilçeye gelecek turist sayısında artış beklediklerini belirtti.
Kruvaziyer turizmine verdikleri hizmetler nedeniyle Ege Ports'un geçen yıllarda yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından ödüllendirildiğini ifade eden Ege Liman İşletmeleri Genel Müdürü Aziz Güngör, şunları kaydetti:
''Kuşadası Limanı'nın 2003 yılında özelleştirilmesinden sonra büyük çaplı iyileştirmeler ve gelişmeler yapılarak, hizmeti en üst düzeyde sunduk. Kruvaziyer hizmeti veren bütün kuruluşların dikkatini çektik. Atılan ileri adımları dünyaya duyurduk. Bu yıldan sonra yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla Türkiye'nin en iyi, dünyanın ise ilk 3 kruvaziyer limanından biri olmayı hedefliyoruz. Devamlı gelişen ve büyüyen kruvaziyer turizminde Kuşadası Limanı'nı, dünya kruvaziyer limanları arasında ilk sıralara taşımak en büyük hedefimizdir.''