Dernekleşerek Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu’na bağlanarak otomobil tutkularının resmileşmesini isteyen Sökeli otomobil tutkunları konuyla ilgili girişimlerine başladı. Otomobil sevdalıları yetkililerden de kendilerine el uzatmalarını bekliyor. 
Söke’de otomobilleri ile hız ve akrobasiyi yapabilmek için özel pist taleplerini dile getiren Sökeli otomobil tutkunları, “Hız caddelerde değil, özel alanlarda yapılmalı. Biz bu bilinci tüm otomobil meraklılarına kazandırmak istiyoruz” diyor. 
Ülke genelindeki otomobil tutukunları ile buluşmayı, Söke ve çevresine alternatif bir turizm yaratmayı hedeflediklerini belirten Sökeli otomobil tutkunları adına konuşan Uğur Göksel Okumuş; “Amacımız hız yapmak yada tehlikeli araç kullanmak değil. Görsel olarak modifiye edilen ve performansları arttırılan otomobillerimizi ve bu işe gönül vermiş insanları tek bir çatı altında toplamak istiyoruz. Bir anlamda bu tutkunun kurumsallaşmasını arzu etmekteyiz. Söke’de otomobil ve motorsporlarının kulüp çatısı altında toplanarak Söke’ye yarış ve hız pistinin kazandırılabileceğini düşünmekteyiz. Ayrıca motorsporlarının ilçemizde gelişmesi ile buna bağlı sektörlerin de işlerinin canlanacağına inanıyoruz” dedi.