Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hakan Ölçüm, konuya ilişkin açıklamasında, içinde bulunulan haftanın Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olduğunu belirterek, hafta kapsamında Söke merkez, belde ve köylerinde okuyan öğrencilerin ağız ve diş taramasının yapılacağını kaydetti. 
     Haftanın öneminin anlatılacağı eğitimlerin verileceğini de aktaran Ölçüm, şunları kaydetti:
     ''Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle yapılacak çalışmalar genellikle sembolik oluyor. Ancak biz daha geniş bir çalışma başlatıyoruz. Söke merkez, belde ve köylerinde okuyan 14 bin 680 ilköğretim okulu öğrencisini ağız ve diş taramasından geçireceğiz. 17 hekimin görev alacağı bu taramalar, Aralık ayı sonu veya 2012 yılının Ocak ayı başında başlayacak. Öğrencilerde görülen ağız ve diş problemleri ailelerine bildirilecek. Bu çalışma 14 Haziran'a kadar devam edecek.'' 
     Ölçüm, Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin 9 Ağustos 2010 tarihinde hizmete girdiğini hatırlatarak, bugün itibariyle 106 bin 800 hastanın muayene edildiğini, bir hastanın 2-3 defa polikliniğe geldiği düşünüldüğünde aylık ortalama 7 bin ile 8 bin 500 arasında hastaya baktıklarını söyledi.