Söke merkez ve Söke"ye bağlı köylerin yanı sıra beldelerin mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda, muhtarlar sorunlarını iletirlerken; daire müdürleri de iletmeleri gereken konuları hatırlatma fırsatı buldular.

Toplantıda en öne çıkan konu ise özellikle köy muhtarlarının yaşadığı bilgisayar sıkıntısı oldu. İlçe Nüfus Müdürü Arif Güner muhtarların bazı işlemleri bilgisayar üzerinden yapmadıklarını ve vatandaşın nüfus müdürlüklerine yönlendirildiğini söyledi. Konuyla ilgili Başbakanlık tarafından tebliğ edilen yazı olduğunu hatırlatan İlçe Nüfus Müdürü Arif Güner"in sözleri, muhtarların bilgisayar sıkıntılarının ortaya çıkmasıyla karşılık buldu. Söke merkez ve belde mahalle muhtarlıklarının birçoğunda olmasına rağmen özellikle köy muhtarlarının hala bilgisayar ile tanışamadığı bu nedenle de çeşitli sıkıntıların yaşandığı belirtildi.

öy Muhtarları bilgisayar sıkıntılarının İl Özel İdare yada Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile çözüme kavuşturulmasını talep etti. Bazı muhtarlar ise 320 TL maaş aldıklarını bu maaş ile sosyal güvencelerini zor karşıladıklarını hatta muhtarlık binalarının telefon ve elektrik giderlerini dahi zor karşıladıklarını bu nedenle bilgisayar ile birlikte gelecek internet bağlantısı gibi başka masrafları karşılayamayacaklarını söylediler. Devletin bu duruma bir çözüm getirmesini isteyen muhtarlar, mağdur durumda olduklarını dile getirdiler.

İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer konuyla ilgili girişimlerde bulunacaklarını ve sıkıntıyı aşmak için çalışacaklarını dile getirdi.