Söke merkez ile aralarında en az 30 Km bulunan köylerde; çıkabilecek orman yangınlarına tedbir olarak yangın müdahale noktası oluşturulması isteniyor. Söke"ye bağlı Avşar, Yeşilköy, Köprüalan, Karacahayıt, Çalıköy, Özbaşı Köylerinin muhtarları ortak taleplerini dile getirirlerken; yangın müdahale noktasının konum olarak daha uygun olarak düşündükleri Yeşilköy"de oluşturulmasını istiyorlar.
Olabilesi yangınlara erken müdahale için özellikle yaz aylarında faaliyette olacak yangın merkezinin bölgeye büyük fayda sağlayacağını belirten Avşar Köyü Muhtarı Kerim Uyanık; Söke köylerinin coğrafi konumu dikkate alındığında tüm köylere yangında kullanılacak suyun muhafaza edileceği yangın göletlerinin oluşturulması gerektiğini söyledi.
Söke Şehir Merkezi ile en yakın köyün 30 Km mesafede olduğunu ve orman yangınlarında erken müdahalenin önemli olduğunu belirten Avşar Köyü Muhtarı Kerim Uyanık; “Söke"ye mesafenin uzaklığı nedeni ile ekiplerin bölgeye gelerek yangına müdahale etme zamanı uzun. Bu nedenle köylerin merkezine yangın müdahale noktası oluşturulmalı. Bir ekip sürekli beklemeli ve yangınlara anında müdahale etmelidir. Bu müdahale noktası için en uygun köy ise Yeşilköy diye düşünüyoruz. Köy muhtarları olarak talebimizin değerlendirileceğini ümit ediyoruz” dedi.