Söke’ye bağlı Bağarası Mahallesinde etkili olan sağanak yağış, mahallenin içinden geçen Sarp Deresi'nin taşmasına neden oldu. nehre dönen sokaklarda araçlar sürüklendi, birçok ev ve iş yerini sular altına kaldı.

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesindeki Sarp Deresi'nin taşması sonucu 100'e yakın konutun bodrum katlarını ve bahçelerini su bastı. Bağarası beldesinde şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkilerken, dağlardan inen yağmur suları Sarp Deresi'nin taşmasına neden oldu. Taşmanın bir başka nedenininse DSİ sorumluluğunda bulunan derenin temizliğinin yapılmaması ve dere üzerindeki köpü altlarındaki menfezlerin aşırı su karşısında yetersiz kalması gösteriliyor.
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Söke Belediyesi ekipleri ve iş makineleri taşkın sonrası çamur deryasını temizlemek için adeta seferber oldu. Belediye ekipleri özelikle 105 evler bölgesinde apartmanların bodrum katlarına dolan suları tahliye etmek için çaba sarf ederken, bölgeye gelen Sulama Birliği ve DSİ araçları da dere yatağında hızlı bir temizlik çalışmasına girişti.
Derenin taşması nedeniyle taşkın sularıyla birlikte gelen yoğun çamur tabakası Söke-Bağarası karayolunun Yeniköy geçişinde sıkıntı yarattı. İş makinaları temizlik çalışması yaparken, ulaşım kontrollü olarak verilebildi.
Vatandaşlar kendi çabalarıyla ev ve iş yerilerinden suyun tahliyesi için çaba harcarken, Bağarası’nın yağışlarla birlikte korkulu rüyası olan Sarp Deresi sorununa yetkililerin çözüm bulmalarını istedi.
Can kaybı olmayışının sevindirici ancak birçok ev ve işyerinin maddi anlamda ciddi zarar gördüğünü belirten Bağarası Mahalle Muhtarı Ahmet Özdemir; “10 dakikalık bir yağış felaket yaşattı. Allah’tan can kaybımız yok. Ama maddi kayıp çok. Özellikle 105 evler bölgesinde tüm evleri su bastı. Akçakaya bölgesinde duvarlar yıkıldı” dedi.

Sarp Dere’nin açılmayıp, çözüme kavuşmadıkça sel felaketlerinin Bağarası’nın hep korkulu rüyası olacağını belirten Muhtar Ahmet Özdemir; “DSİ’ye hep söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. Heran tehlike devam ediyor. Yağış oldukça Sarp Deresi’nin önü olmadığında taşkın tehlikesi var. Yeniköy altındaki tüm ekili araziler bu yüzden su altında kaldı” dedi. Muhtar Özdemir, taşkın sonrasında Bağarası’na gelerek çalışmalar yapan ve yaralarını sarmaya çalışan Aydın Büyükşehir ve Söke Belediyelerinin ekiplerine teşekkür etti.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

soke-bagarasi.jpg

soke-bagarasi-1.jpg