Fabrikaya 50 işçinin alındığı, 30 işçinin daha alınacağı öğrenildi. Tekstil İşçileri Sendikası Söke Şube Yöneticisi Hakan Kara, fabrikada eski işçilerin yeniden iş başı yapmalarından duydukları memnuniyeti dile getirirken yeni işe giren personelin sosyal hakları konusunda endişelerini de dile getirdi.
VF Ege Giyim geçtiğimiz günlerde aldığı 55 işçinin ardından 30 işçi daha istihdam hazırlığına girmesi başta fabrika camiası olmak üzere ilçede memnunluk yaratırken, 2012 ye sayılı günler kala VF Ege Lee’den gelen haber yeni yıl için artan umutlara katkı yaptı.
Tekstil ihracatında olduğu kadar blue jeans üretiminde dünyanın önde gelen fabrikalarından biri olan Söke VF Ege, artan sipariş taleplerinde yeni istihdama ihtiyaç duyunca, öncelikle eski işçilerini aradı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanılan ekonomik sıkıntılarda işten çıkarılan 300 tekstil işçisinden 55’si işverenin talebine koşarken önümüzdeki günlerde 30 işçinin daha işe alınacağı öğrenildi.
Disk Tekstil İşçileri Sendikası Söke Şube yönetim kurulu üyesi Hakan Kara örgütlü bulundukları VF Ege Giyim San. A.Ş fabrikasında son bir ay içersinde gerçekleşen işçi alımlarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Hakan Kara; “Şu anda işe alınan personelimizin geçici işçi statüsü ile olarak yeniden istihdam edilmekteler. Umudumuz işe alınan emekçi arkadaşlarımızı diğer çalışanlar gibi sürekli istihdam edilmeleri” dedi.
Öte yandan sendika Söke Şube Başkanı Cemal Poyraz VF Ege’nin işçi alımlarında daha önce işten çıkarılan eski işçi arkadaşlarını tercih etmesinden memnunluk duyduklarını ifade etti.