Geçtiğimiz günlerde ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti başlatan Söke Ticaret Odası, önümüzdeki günlerde e-imza ve iş güvenliğinin ilk yardım ile yangın eğitimlerine de başlayacak. Söke Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya ve Meclis Başkanı Behlül Er düzenlenen kahvaltılı toplantıda basıl mensuplarıyla bir araya geldi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Acar’ın da bulunduğu toplantıda Reşat Anya Ticaret odası’nın çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
Haftada bir Cuma günleri öğleden sonra saatlerinde oda üyelerine yönelik ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmetini başlattıklarını belirten Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya, önümüzdeki günlerde e-imza ile ilgili çalışmanın yapılacağını söyledi. Konuyla ilgili olarak Türkiye Noterler Birliği’nden danışmanlık hizmeti alacaklarını belirten Reşat Anya; “Şu anda cezai yaptırımla zorunlu hale gelmemesine rağmen, birkaç yıl içinde zorunlu hale geleceğine inandığımız şirket ve işletmelerin kullanacağı e-imza ile ilgili öncü olmak istiyoruz. Üyelerimizin şimdiden e-imzalarını almalarını sağlayacağız” dedi.

“İLK YARDIM VE YANGIN KURSU”
İş güvenliği ile ilgili olarak ilk etapta ilk yardım kursu başlatacaklarını belirten Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya, kursun Ağustos ayı içinde düzenlemeyi planladıklarını söyledi. İş yerlerinin iş güvenliği yasası gereği ilk yardım kursunu alma zorunluklarının olduğunu hatırlatan Anya; “ilk yardım kursunu almayan işyerlerine 800-900 TL gibi para cezası uygulanıyor. Üyelerimize ilk yardım kursunu açacağız. Bununla birlikte yangın kursunu da başlatmayı düşünüyoruz” dedi.

“ODA’YA BORCU OLANLAR TORBA YASAYI FIRSAT BİLMELİ”
Söke Ticaret Odası’na borçlu olan oda üyelerinin olduğunu, borç faizlerinin gündemde olan torba yasa ile silineceğini belirten Oda Başkanı Reşat Anya, borçlu üyelerin torba yasayı fırsat bilmelerini istedi. Oda’ya borçların kapatılmasını arzu ettiklerini belirten Anya; “Borçlu üyelerimizle eninde sonunda hukuki bir süreç yaşanacak. Çünkü odanın borç ve alacaklarından yönetimler sorumlu tutuluyor. Hukuken karşı karşıya kalmamak için üyelerimizin çıkacak yasayı fırsat bilip, borçlarını ödemelerini istiyoruz” dedi.

“BİNA YAPACAĞIMIZA, YATIRIM YAPARIZ”
Yıllardır Söke Ticaret Odası’nın yeni bir binaya ihtiyacı olduğunun dillendirildiğini belirten Reşat Anya; “Hizmet verdiğimiz bina fiziki olarak bize yetiyor. Tek eksiğimiz belki de asansör. Yeni bir bina yapsan 3-4 milyon TL’ye mal olacak. Bu parayı binaya harcamak yerine Söke’nin ihtiyacı olan yatırım yapmayı tercih ederiz” diye konuştu.

“TOBB’DAN YURT TALEBİMİZ VAR”
Daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Söke’ye yurt kazandırılması anlamında görüşmelerinin odluğunu belirten Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya; TOBB’un konuya sıcak baktığını söyledi. Hisarcıklıoğlu’nun Belediye Başkanı çıkaran Ticaret Odalarına destek sözünün yanı sıra Aydın ilindeki diğer odalarında rızalarının alınması şartıyla destek olabilecekleri sözünün olduğunu belirten Reşat Anya; “Konula ilgili olarak Didim Ticaret odamız destek veriyor. Kuşadası ve Nazilli Ticaret Odalarımızla da görüşeceğiz. TOBB’nin Söke’ye bir öğrenci yurdu kazandırması bizim için de bir onur olacak” dedi.

Toplantı sohbet havasında devam ederken; Söke Belediye başkanı Süleyman Toyran Söke’ye ekonomik olarak katkı sağlayacak bazı projelerinden söz etti. Söke’nin sorunları konusunda karşılıkli fikir alışverişi fırsatı bulundu.