Yeni sezonun ilk ürün pamuğunun Söke Tariş Kooperatifine gelmesi nedeniyle Söke Ziraat Odası, Borsa ve Tariş Pamuk Kooperatifi yöneticileri ilk ürün teslim heyecanını birlikte yaşadılar.

Tariş Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı İbrahim Özer, ilk ürün pamuğun kooperatiflerine getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Buruk bir sevinç içindeyiz. Pamuk fiyatları düşük, maliyetler yüksek, üreticilerimiz sıkıntılı. Bu nedenle ilk pamuğun gelmesi coşkusunu daha fazla yaşamamız gerekirken buruk bir sevinç yaşıyoruz” dedi.

TARİŞ’in üreticilerin sigortası olduğunu ve üreticiler olarak TARİŞ’e sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Pamuk üreticisi Hüseyin Çakallı; “Birlik yönetimimizin bugünkü politikalarını destekliyoruz. Üreticiler olarak kendi malımız olan TARİŞ’e sahip çıkmalı ve duyarlı olmalıyız” dedi. Teslim töreninde bulunan Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Koçabaş tüm pamuk üreticilerine bereketli, sorunsuz bir sezon dilerken, birkaç yıldır TARİŞ’in devre dışı olmasının üreticileri sıkıntı içinde bıraktığını söyledi. Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Tuğrul Başer ise; “Pamuk fiyatları desteklenmeli, desteklemeler ise arttırılmalıdır. TARİŞ üreticinin emniyet sibobudur. Birkaç yıldır TARİŞ’in borsada olmaması, fiyat dengelerini bozmuştur. TARİŞ’in biran önce sıkıntılarından kurtulmasını diliyorum” dedi.

Söke altında bulunan arazisinde yetiştirdiği 150 kg civarında kütlü pamuğu Söke Tariş Pamuk Kooperatifine teslim eden üretici Hüseyin Çakallı’ya çeki ve Tariş ürünlerinden oluşan hediye paketi verildi.

“İNCİRCİ EN AZ 5 TL FİYAT BEKLİYOR”

Söke TARİŞ 60 No.lu İncir Tarım Satış Kooperatifi sezonun ilk incirini aldı. TARİŞ’e bölgeden sezonun ilk inciri ise Sazlı Beldesi’nden geldi. Söke'ye bağlı Sazlı Beldesi’nde üreticilik yapan üretici ortak Süleyman Duymuş 128 kilogram civarında inciri TARİŞ Söke 60 No.lu İncir Tarım Satış Kooperatifi'ne teslim etti. Süleyman Duymuş'a TARİŞ ürünlerinden oluşan hediye paketi verildi.

TARİŞ Söke 60 Nolu İncir Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ene; “İncir üretiminde tarım her kesiminde olduğu gibi maliyetler her geçen yıl artıyor. Geçen yıl 40 adete takabül eden A1 kalite incir 4.2 TL açıklanmıştı. Ancak işletmelere A1 kalite incir çok sınırlı gelir. Daha çok tezgahta satılır. 2.5-3 TL olan incir fiyatlarının en az5 TL olması gerekir” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png