Sökeli pamuk üreticisi çiftçiler yeniden taşkın şoku yaşıyor. Son günlerde yağan yağmurların yanı sıra, yüksek kesimlerde eriyen kar sularının etkisi, Büyük Menderes Nehrini besleyen Adıgüzel ve Kemer Barajlarından su salınması Söke Ovasında önümüzdeki günlerde pamuk ekimi yapılacak yaklaşık 45 bin dekar tarım arazisinin bir kez daha su altında kalmasına neden oldu. Burunköy, Akçakaya, Kalcık, Karaatlı ve Pamukçular Köyü Ovaları yine su altında kaldı.
Ocak-Şubat aylarında taşan Büyük Menderesin tarım alanlarının yanı sıra bazı yerleşim merkezlerini tehdit etmesinin şokunu üzerinden yeni atmaya çalışan Burunköy, Akçakaya, Kalçık ve Karaatlı Ovaları önceki gün taşan menderesin bir kez daha suları altında kalması ile bir şok daha yaşadı.

Büyük Menderes Nehrinde su seviyesinin 5.28 cm aştığını ifade eden bölge çiftçileri, ekim sezonu başında yaşanılan taşkının olağanüstü bir durum olarak değerlendirerek, “Bu güne kadar ovamızda yeni ekim sezonu öncesi böyle bir taşkın felaketi yaşamamıştık. Büyük Menderes Nehrinde zamanında yapılamayan yatak temizliği ve alt yapı çalışmaları, Büyük Menderes Nehrinin ovamızda yeterlince su taşıyamamasına neden olunca taşkın kaçınılmaz oldu” dediler.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg