Söke Ovası’nda Sulama Birliği’nin öncülüğünde uygulanması planlanan ve hazırlıklarına başlanılan Akıllı Sulama Sistemi Projesi çalışmaları hız kazandı. İstanbul TÜYAP’ta gerçekleşen Uluslararası CEBİT Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’na katılan Söke Belediyesi standından tanıtımı yapılan Söke Ovası Akıllı Sulama Sistemi Projesi büyük ilgi gördü.
Söke Ovası’nın fiziki yapısı, üretimin tüm aşamalarındaki detaylar, Ova içindeki sulama sistemi ile ilgili tüm detayları içeren verilerin toplanacağı sistem; Söke Ovası’nda uygulanacak projeler hakkında geniş bir bilgi ağı oluşturacağı gibi, sulama yönetimine de büyük katkı sağlayacak.
Söke Belediye Başkanı ve aynı zamanda Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, Projenin Söke Ovası’nda uygulamaya hazırlanan Akıllı Sulama Sistemi projesinin sulama yönetimi başta olmak üzere ova kapsamında uygulanabilecek tüm projelere veri ve bilgi katkısı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.
CEBİT SİNERJİ ZİRVESİ’NDE SUNUM
Söke Belediyesi tarafından CEBİT Fuarına taşınan Söke Ovası Akıllı Sulama Sistemi Projesi, sinerji zirvesi kapsamında gerçekleşen çalıştayda sunuldu. Akıllı Su Yönetimi konulu panelde Söke Belediyesi adına sunumu Bilgi İşlem Sorumlusu Mehmet Zeylan yaparken; panelde Söke’nin çözüm ortağı SAMPAŞ Firması yetkilileri de konuşmacı olarak yer aldı. Yapılan sunumun ardından proje beğeni ile karşılandı.

03.20111009150540.jpg