Söke Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda gerçekleşen eğitim toplantısına okulların çevre grupları katılırken; eğitim toplantılarında Söke Belediyesi Çevre Mühendisi Lütfiye Öner, KUŞATAK Belediyeler Birliği Çevre Mühendisi Orkun Akıncılar ile ayrıştırma ve toplama merkezi yüklenici firmasından Çevre Mühendisi Lütfü Kıpkıp konuşmacı olarak yer alıyor.
Atık pillerin sağlığa ve doğaya verdiği zararlar ile atık pillerin toplanması ile ilgili bilgiler veren Söke Belediyesi Çevre Mühendisi Lütfiye Öner, Söke’de yılda 500 kilogram atık pil toplandığını ancak bu rakamın düşük olduğunu söyledi. Söke Belediyesi olarak resmi kurum ve kuruluşlar, okullar, mahalle muhtarlıklarına pil toplama kutuları koyduklarını belirten Lütfiye Öner; “Söke Belediyesi olarak 2007 yılından bu yana atık pil topluyoruz. Türkiye’de atık pil toplamaya başlayan ilk ilçe belediyesiyiz. Geçen yıl ilçemize bağlı Atburgazı Beldesi İlköğretim Okulu atık pil toplama yarışmasında Aydın il genelinde 3. Oldu. Bu yıl yine Söke’den bir okulumuzun daha iyi bir başarı yakalamasını bekliyoruz” dedi.
KUŞATAK Belediyeler Birliği Çevre Mühendisi Orkun akıncılar atık pil toplama yarışması ile ilgili bilgi verirken; atık pil toplama yarışmasında pillerin 30 Nisan tarihine kadar toplanabileceğini kaydetti.
Eğitim toplantısında Çevre Mühendisi Lütfü Kıpkıp ise Türkiye ve Söke-Kuşadası bölgesinde atık toplama, depolama ve ayrıştırması ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.