Söke 8. Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında, Söke Öğretmen Evi salonunda yapılacak Söke Belediye Başkanlığı 2. Satranç Turnuvası 12 yaş altı ve 12 yaş üstü kategorilerinde sporcuların katıldığı müsabakalara sahne olacak.
Söke Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen, Aydın İl ve Söke Satranç Temsilcilikleri tarafından organize edilen 2. Satranç Turnuvası’na Türkiye’nin çeşitli illerinden 100’ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. 2 Eylül tarihine kadar başvuruların kabul edildiği turnuvaya katılmak isteyen sporcular başvurularını Türkiye Satranç Federasyonu’nun www.tsf.org.tr veya www.satrancturnuvam.com adresleri üzerinden yapabilecek. Turnuvaya sadece lisanslı sporcular katılabiliyor.
6 tur İsviçre Sistemi ile yapılacak müsabakalar sonrasında 12 yaş altı birincisine 400, ikincisine 300, üçüncüsüne 200, dördüncü ve beşincisine 100’er TL ödül verilecek. 12 yaş üstü birincisine 500, ikincisine 400, üçüncüsüne 300, dördüncüsüne 200, beşincisine ise 100 TL para ödülü verilecek. Tüm katılımcılara katılım belgelerinin yanı sıra dereceye girenlere madalyaları verilecek.