Rehabilitasyon merkezinde ilçe sınırları içinde toplanan başıboş köpeklerin, aşıları, tedavileri ve üremelerini kontrol altına almak için kısırlaştırma operasyonları Belediye Veteriner Hekimliğince yapılıyor. Özellikle toplanan yavru köpeklerin hastalıklara karşı dirençlerinin oluşturulması için karma aşı, corona aşısı ve iç parazitlere karşı ilaçlaması gerçekleştiriliyor.
Ayrıca merkezde toplanan tüm köpekler dış parazitlere karşı yıkanarak ilaçlanıyor. Bununla birlikte sahipli köpeklerin kaydı için mikroçip ve kayıt aşıları devam ediyor. Tüm bu işlemler Belediye Veteriner hekimliği tarafından rehabilitasyon merkezinde yapılıyor. Konuyla ilgili olarak Belediyeye müracaat eden veteriner adaylarına eğitim ve staj çalışmalarında gerekli yardımlar yapılıyor. Rehabilite işlemleri tamamlanan köpekler kayıt altına alınıp çiplenerek doğal ortamlarına geri bırakılıyor.
Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Yapımı tamamlanarak hizmete açtığımız yeni Köpek Rehabilitasyon merkezimizde hem başıboş köpeklerin rehabilite işlemleri hem de sahipli köpeklerin kayıt altına alınması işlemleri devam ediyor. Özellikle sokak köpeklerinin tüm ihtiyaçlarını giderip, aşılama, kısırlaştırma gibi tüm sağlık kontrollerini yaparak doğal ortamlarına bırakıyoruz” dedi.