Aydın kent merkezinde mahallelerden toplanan sokak hayvanlarından Aydın Belediyesi Evcil Hayvan Bakım Besleme ve Rehabilitasyon Merkezinde, kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları yapılanlardan agresif ve saldırganlığı olmayanlar doğal ortamlarına kontrollü olarak bırakılıyorlar.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Veteriner İşleri Müdürü Eray Talşık “Sokak hayvanlarını belirtilen noktalardan merkezimize getiriyoruz. Burada tüm aşılama ve kısırlaştırma işlemleri yapılıyor. Yaklaşık 10 gün süren işlemler sırasında hayvanlarda insanlara alışıyorlar. 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanununda da “Kısırlaştırılan, aşılanan hayvanlar alındıkları doğal ortama bırakılmalıdır” denilmektedir. Bu nedenle saldırgan ve agresif olmayan sokak hayvanlarını doğal ortamları olan, mahallelere kontrollü bir şekilde bırakmaya başladık. Kulak küpeleri takılmış bu hayvanların aşıları da düzenli olarak yapılıyor. Bu uygulamada amacımız sokak hayvanlarının doğal ortamlarında ilgi ve sevgiyle büyümelerini sağlamak. Her ne kadar burada onlar için her şey yapılsa da, bu hayvanlar doğal ortamlarında gezip dolaşmak zorundalar. Vatandaşlarımızdan bu hayvanlara sahip çıkmalarını, beslemelerini ve ilgi göstermelerini bekliyoruz” dedi.
Veteriner İşleri Müdürü Eray Talşık Aydın Belediyesi Evcil Hayvan Bakım Besleme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kaza veya herhangi bir sebeple yaralanmış sokak hayvanlarının da tedavilerinin ADÜ Veterinerlik Fakültesi işbirliğiyle yapıldığını sözlerine ekledi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg